Elképesztő! Ezzel a kütyüvel turbózzák fel a növényeket az élelmes brit gazdák

Elképesztő! Ezzel a kütyüvel turbózzák fel a növényeket az élelmes brit gazdák

agrarszektor.hu
Az üvegházi termesztők egyszerre próbálják meg optimalizálni a növényeik fejlődését és a közvetlen környezetük feletti ellenőrzést, ezért számukra rengeteg különféle eljárás és formula létezik ezek kiegyensúlyozására. A Bridge Greenhouses most az üvegházak páratartalmának és hőmérsékletének szabályozására kínál egy új megoldást.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A hőmérséklet és páratartalom közötti együttműködő kapcsolat kialakítása egy olyan kihívás, amit le kell küzdeni, olvasható a Hortidaily oldalán. Ahhoz ugyanis, hogy szép és egészséges növényeket neveljünk, el kell érni az ehhez leginkább alkalmas környezeti körülményeket. Ha azonban túl magasra állítjuk az üvegházunk páratartalmát, vagy rossz hőmérsékletet állítunk be a szabályozókon, akkor túl nedves lesz a környezet, ami kedvezőtlen hatással lesz a növényeinkre, amelyek így védtelenebbek lesznek a gombák, rovarok és egyéb kártevők támadásai ellen.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A nagykereskedelmi növénytermesztés következő nagy technológiai módszerváltása a ködképző/párásító rendszerek elterjedése lehet. Az angliai Bridge Greenhouses ugyanis, együttműködve egy német innovátorral, elérhetővé tette a szigetország üvegházai számára legújabb automatizált ködképző rendszerét. A magasnyomású ködképző technológia minden korábbinál nagyobb irányítást ad az üvegház klímája felett, ugyanis az általa képzett finom vízköd egyszerre növeli meg a levegő páratartalmát, és hűti le a növényeket, vagyis optimális növekedési feltételeket teremt számukra.

Az új rendszer nagynyomású (70-100 bar) fúvókákkal juttatja a vizet a levegőbe, amely köddé válva elszívja a hőenergiát a levegőből, vagyis egyszerre két kívánatos hatást is megvalósít: a hűtést és a párásítást. Ha ugyanis túl alacsony a levegő páratartalma, akkor a fotoszintézis mértéke lelassul, vagy akár meg is áll, mert a levelek pórusai összezáródnak, hogy ezzel is védekezzenek a szárazság ellen. De ha megfelelő mennyiségű vízpára van a levegőben, a pórusok kitágulnak, és a növény az extrém vízvesztés veszélye nélkül szabadon lélegezhet és fotoszintetizálhat.

Az ipari szabvány szerint a vízköd cseppméretének 20 mikrométeresnél kisebbnek kell lennie, ha azt akarjuk, hogy jó hűtőhatást és gyors párolgást érjen el a berendezésünk. Ehhez képest a Bridge ködképző rendszere 5 mikrométernél is kisebb cseppek generálására képes, amelyek még azelőtt elpárolognak, hogy megülnének a növény felületén, ezzel is csökkentve a gombák és rovarok támadásának esélyeit. A Bridge úgy alakította ki ködképző rendszerét, hogy az bármilyen méretű és szerkezetű üvegházban alkalmazható legyen, és képes együttműködni más, már felszerelt üvegházi technológiákkal.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31