Nem elég a fagy, a hétvégén havat is kaphatunk a nyakunkba

Nem elég a fagy, a hétvégén havat is kaphatunk a nyakunkba

agrarszektor.hu
Szombat este, éjjel többfelé válthat havas esőbe, havazásba az eső, és a jövő hét első felében is van esély némi hóra. Ráadásul egy hidegfront érkezik Magyarország felé, ami erős lehűlést hoz, ezért a hőmérséklet jó 15 fokkal visszaesik majd.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A szombaton érkező hidegfront átvonulásást sokfelé kísérheti majd eső, zápor, a front mentén akár az ég is megdörrenhet - írja az Időkép. Késő délutántól az északi hegyekben, estétől máshol is egyre többfelé havas eső, havazás válthatja az esőt. Nagy mennyiségű hóra azonban nem kell számítani, a szilárd halmazállapot idején már szűnni, gyengülni fog a csapadék, így kevés megmaradó hó főként a hegyekben hullhat.

Erős lehűlés jön, jó 15 fokkal visszaesik a hőmérséklet, így vasárnap napközben mindössze 1-6 fokra van kilátás, amit az erős, viharos szélben még hidegebbnek érzünk majd. Ekkor még főként a Dunántúlon, leginkább délnyugaton fordulhat elő hószállingózás, gyenge havazás.

Forrás: Időkép

A jelenlegi számítások szerint hétfőn keleten, délkeleten fordulhat elő kisebb hóesés, máshol a felhőátvonulásokból elszórtan alakulhat ki hózápor. Reggel már mindenhol fagyni fog, napközben sem lesz melegebb 0, +5 foknál. Ráadásul a szél is többfelé erős marad. Hószállingózás, kisebb havazás még kedden és szerdán is előfordulhat (a pontos tér- és időbeli eloszlás még bizonytalan), majd a hét második felében nagy valószínűséggel enyhülés jön, fokozatosan visszatér a kora tavaszi idő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?