Megtudtuk, mire volt elég a rengeteg eső: tényleg véget ért a hetek óta tartó aszály?

Megtudtuk, mire volt elég a rengeteg eső: tényleg véget ért a hetek óta tartó aszály?

agrarszektor.hu
Június az ország nagy részére meghozta a kiadós csapadékot, heves viharokkal tört Magyarországra a zivatarszezon. A kiszáradt földeknek jól jött az esőzés, és úgy tűnik véget ért a hetekig tartó aszály.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Heteken át tartó aszálytól szenvedtek a mezőgazdasági területek, március közepétől alig hullott csapadék, és a májusi esők is elmaradtak, csupán kisebb körzetekben esett jelentősebb mennyiség - írja az Időkép. Június azonban meghozta a várva várt fordulatot, egyre inkább meleg és nedves légtömegek érkeztek hazánk fölé, megnyíltak az ég csatornái. Az elkésett zivatarszezon is beindult, a viharokat több helyen kísérte özönvízszerű esőzés, de szerencsére tartós, áztató esőből is jutott az ország jelentős részére.

Forrás: Időkép

Ha megnézzük az elmúlt 30 nap csapadékösszegét, láthatjuk, hogy a legtöbb helyen 50-100, sőt a délkeleten és északon helyenként 110-120 mm-nél is több eső hullott. Ez már elegendő volt arra, hogy megszűnjön a heteken át tartó kritikus aszályhelyzet. Az előrejelzések szerint az aszály a következő napokban nem tér vissza, szerdán és csütörtökön továbbra is sokfelé várható kiadós zuhé, majd péntektől csökkenhet a csapadékhajlam.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?