Olyan meleg lesz ma Magyarországon, hogy megdőlhet a napi rekord

agrarszektor.hu
Tavaszi időt hoz a viharos déli szél. Megdőlhet a melegrekord.

Agrárszektor 2022 konferencia

Jövő héten érkezik az idén 10 éves Agrárszektor konferencia, a hazai agrárium kiemelkedő kétnapos szakmai eseménye Siófokon! Gazdálkodók, döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, élelmiszeripari szakértők, államigazgatási topvezetők egy helyen, egy időben az agrárium csúcstalálkozóján! 

Szerda és csütörtök után a pénteki nap is tavaszias meleget hoz országunkba - írja az Időkép. Van rá esély, hogy a korábbi Ásotthalmon, 1956-ban mért 15,5 fokos melegrekord, vagy akár a fővárosi melegrekord is megdőljön. A csütörtöki maximumok is igencsak tavaszias intervallumban alakultak az ország nyugati felében, azonban az 1993-as szentgotthárdi 16,5 fokos rekordot nem értük el.

Pénteken a meleg déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon viharos széllökések is lehetnek. A déli, délnyugati tájakon ezáltal akár a 15-16 fokos maximum-hőmérsékleteket is elérhetjük. A nap azonban nem sokat fog hozzásegíteni a meleghez, sok felhő lesz az égen, és többfelé esős időre kell számítani.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?