Olyan meleg jön, amilyen rég volt Magyarországon: mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Meleg, tavaszias időben lesz részünk csütörtökön és pénteken, de záporok, sőt zivatarok is jöhetnek. Szombatra virradóan aztán egy hidegfront érkezik viharossá fokozódó északnyugati széllel, átmeneti, de jelentős lehűléssel, így a hétvégén bár már több lesz a napsütés, a csúcshőmérséklet az ország nagy részén 10 fok alatt marad.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Csütörtökön és pénteken is enyhe tavaszias időre van kilátás, az ország nagy részén 15 fok fölé melegszik délutánonként a levegő, helyenként akár 20 fok is lehet - írja az Időkép. Az Atlanti-óceán felől érkező ciklonok frontjainak köszönhetően viszont nagy lesz a változékonyság, és a szél is gyakran megerősödik, csütörtökön több helyen akár viharos széllökések is lehetnek.

A gyakran változó felhőzetből csütörtökön és pénteken is több helyen és több alkalommal kell számítani csapadékra: az eső mellett záporok is nagyobb számban kialakulhatnak, sőt zivatarokra is van esély.
Csütörtökön leginkább a Dunántúlon és délen, pénteken máshol az országban is megdörrenhet az ég. Egy-egy intenzívebb zivatart akár apró szemű jég, heves csapadéktevékenység is kísérhet, környezetükben viharossá fokozódhat a szél.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?