Szalmabálákat gyújtogatott egy magyar férfi: súlyos büntetésre számíthat

Szalmabálákat gyújtogatott egy magyar férfi: súlyos büntetésre számíthat

agrarszektor.hu
Összeveszett a főnökével, ezért "nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott", majd hajnalban felgyújtott néhány széna- és szalmabálát egy lovászként dolgozó férfi - áll a Budapest Környéki Törvényszék közleményében, amiben a férfi letartóztatásáról írnak. A közlemény szerint a lovász többször is összeveszett a főnökével arról, hogyan is kellene dolgozni, ami aztán augusztus 7-én részeges bálagyújtogatásba torkollott. Miután meggyújtotta a bálákat, a férfi lepihent a munkásoknak fenntartott faházban.

UTOLSÓ HELYEK, UTOLSÓ PILLANATOK! 

Döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, államigazgatási topvezetők, gazdálkodók, kistermelők, agrárszakértők egy helyen, egy időben az Agrárszektor 2023 konferencián! Előad Nagy István, Éder Tamás, Soltész Gergő, Dobai Tibor, Győrffy Balázs és Andréka Tamás is!

150+ előadó, 40+ óra szakmai program, 25+ kiemelt téma, 2 nap szakma, élmény, networking.

A tűzben összesen 360 szalma- és 600 darab szénabála veszett oda, így a lovász összesen 8,6 millió forint kárt okozott. A közlemény azt írja, hogy a férfi már többször tudatosan "szembehelyezkedett a jogi normákkal", és további károkozással fenyegette meg a sértettet, ezért a a Budakörnyéki Járásbíróság bírója elrendelte a letartóztatását, ami legfeljebb szeptember 25-ig tarthat. A férfi ügyvédje a meghallgatáskor nem volt jelen, ezért van 5 napja fellebbezni, így a végzés még nem végleges, de végrehajtható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?