Szalmabálákat gyújtogatott egy magyar férfi: súlyos büntetésre számíthat

Szalmabálákat gyújtogatott egy magyar férfi: súlyos büntetésre számíthat

agrarszektor.hu
Összeveszett a főnökével, ezért "nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott", majd hajnalban felgyújtott néhány széna- és szalmabálát egy lovászként dolgozó férfi - áll a Budapest Környéki Törvényszék közleményében, amiben a férfi letartóztatásáról írnak. A közlemény szerint a lovász többször is összeveszett a főnökével arról, hogyan is kellene dolgozni, ami aztán augusztus 7-én részeges bálagyújtogatásba torkollott. Miután meggyújtotta a bálákat, a férfi lepihent a munkásoknak fenntartott faházban.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A tűzben összesen 360 szalma- és 600 darab szénabála veszett oda, így a lovász összesen 8,6 millió forint kárt okozott. A közlemény azt írja, hogy a férfi már többször tudatosan "szembehelyezkedett a jogi normákkal", és további károkozással fenyegette meg a sértettet, ezért a a Budakörnyéki Járásbíróság bírója elrendelte a letartóztatását, ami legfeljebb szeptember 25-ig tarthat. A férfi ügyvédje a meghallgatáskor nem volt jelen, ezért van 5 napja fellebbezni, így a végzés még nem végleges, de végrehajtható.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?