Kemény mínuszokkal üt be a hidegfront az országba: havazhat is a hétvégén

Kemény mínuszokkal üt be a hidegfront az országba: havazhat is a hétvégén

MTI
Borús, csapadékos lesz az idő a hét végén, néhol havas eső, havazás is várható - derül ki az Országos Meteorológia Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Pénteken a nap nagy részében túlnyomóan borult lesz az ég. Délnyugat felől az országot egy kiterjedt csapadékzóna éri el, amely csak lassan vonul észak felé. A Dunántúlon kiadósabb csapadék várható. Az eső mellett előbb Sopron és az Alpokalja térségében, később a Dunántúl nyugati és északi részein, valamint az Északi-középhegység magasabban fekvő helyein havas eső, havazás is előfordulhat. A szél élénk, helyenként erős lesz. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 4, napközben plusz 1 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, északnyugaton számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

Közeleg az agrárium kihagyhatatlan csúcsesemény - Agrárszektor Konferencia december 9-10-én

Már csak néhány nap, és kezdődik az év nagy agráreseménye, a siófoki Agrárszektor Konferencia. A kétnapos esemény az agrárgazdaság legaktuálisabb és legforróbb témáit vonultatja fel csaknem húsz kerekasztal-beszélgetésben és száz előadóval december 9-10-én. A rendezvényen az államigazgatási, a vállalati, a pénzügyi és a szakmai-érdekképviseleti szféra csúcsvezetőitől hangzanak el azok az információk, amelyeket a piaci szereplők felhasználhatnak jövő évi és hosszabb távú eredményes gazdálkodási döntéseikhez. Emellett a konferencia lehetőséget nyújt a kapcsolatépítésre és a networkingre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 9-10-én!

Szombaton napközben általában közepesen vagy erősen felhős idő várható. Miután a csapadékzóna észak felé távozik, dél felől egy újabb vonul észak felé. Ennek nyomán nagyrészt eső, de a Dunántúl északi és nyugati tájain, valamint az északi hegyek magasabb csúcsain kis eséllyel átmeneti havas eső, hó is várható. Napközben szórványos jelleggel fordulhat elő eső, zápor. A lehullott hóréteg gyorsan olvadni fog. Hajnalban mínusz 4 és plusz 5, a délutáni órákban plusz 2 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, északon, északnyugaton lesz a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő.

EZ IS ÉRDEKELHET

Vasárnap is általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délelőtt az Alföldön lehet szűrt napsütés, de később kisebb körzetekben másutt is lehetnek rövid, átmeneti felszakadozások. A nyugat felől átvonuló csapadékzónából sokfelé várható eső. Napközben a Dunántúl nyugati és északi megyéiben van esély halmazállapot-váltásra, később az északi hegyekben is. A szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 7, a maximumhőmérséklet plusz 3 és 14 fok között valószínű, északnyugaton várható a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?