UTOLSÓ HELYEK, UTOLSÓ PILLANATOK!
Döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, államigazgatási topvezetők, gazdálkodók, kistermelők, agrárszakértők egy helyen, egy időben az Agrárszektor 2023 konferencián! Előad Nagy István, Éder Tamás, Soltész Gergő, Dobai Tibor, Győrffy Balázs és Andréka Tamás is!
150+ előadó, 40+ óra szakmai program, 25+ kiemelt téma, 2 nap szakma, élmény, networking.
Reng Zoltán az Agrárszektor 2021 Konferencián elárulta, hogy a vállalat tavaly is töretlenül működött, nem várt mennyiséget tudtak átvenni a kukoricából a gazdáktól: nagyjából 85%-át a korábbi éveknek, ami ahhoz képest, hogy 25-30%-kal kevesebb kukorica termett, nagyon jó arány. Hozzátette, hogy nagyon sokat terveznek mindig, jelenleg két kisebb beruházás van folyamatban a vállalatnál: az egyik egy alkoholkapacitás bővítés, a másik pedig a gluténtakarmány mennyiségének a növelése. A legnagyobb költséget a kukorica teszi ki, az energia, a földgáz, az áram és a biomassza szintén jelentőség költséggel jár, de ide lehet sorolni az enzimeket, a vegyszereket és a munkaerőt is.
- mondta Reng Zoltán.
Hozzátette, hogy a kukoricafeldolgozásnak a felvevőit, piacait különbözőképpen érintette a hatalmas drágulás. Az etanolipar az egyértelmű győztese ennek, bár nincsen köze a kukorica árának drágulásához. A tej és a hús esetében viszont nem mindig tudták érvényesíteni a magasabb alapanyagköltségekből keletkező gyártási költségnövekedést. Ezt pedig megint csak a fogyasztók fogják megérezni, de máshogy nem lesz termelés, ezt el kell fogadni. Ha pedig ez az árszint alakul ki az energiában, vegyszerekben, munkaerőben, alapanyagban és minden másban, akkor bizony az élelmiszerek ára is drágulni fog.