Kemény rekordot döntött meg az időjárás Magyarországon: közel 30 éve nem volt ilyen

Kemény rekordot döntött meg az időjárás Magyarországon: közel 30 éve nem volt ilyen

MTI
Többfelé 10 Celsius-fokot meghaladó lehűlést hozott a pénteken érkezett hidegfront. A fővárosban a napi szélrekord is megdőlt. Többfelé továbbra is viharos szélre, zivatarokra figyelmeztetnek. A húsvéti időjárás még bizonytalan, de egyes előrejelzések szerint ismét elromolhat az idő.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapjának tegnap délután 2 órás adatai szerint sokfelé, különösen délnyugaton több mint 10 fokkal alacsonyabb hőmérsékletet mértek, mint 24 órával korábban. Péntek reggel egy hullámzó frontrendszer hidegfrontja vonult át az ország felett. E mögött az északnyugatira forduló szél néhol viharossá fokozódott. Budapesten a János-hegyen 98,6 kilométer/órás széllökést is mértek, ezzel megdőlt a fővárosi napi szélrekord. Mostanáig ugyanis Budapesten, április 8-án 87,1 kilométer/óra volt a legerősebb mért széllökés, amelyet 1995-ben Pestszentlőrincen regisztráltak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Youtube-csatornáján Simon Gergő meteorológus részletesen is beszámoltak a Diego nevű ciklon hatásairól.

EZ IS ÉRDEKELHET

Vasárnap már kisüthet a nap, 11-15 fokig melegszik a levegő - közölte, megjegyezve: a hőérzeten ronthat az erős légmozgás. A jövő héten fokozatosan melegszik a levegő, lesznek területek, ahol 20 foknál is melegebb lesz. Ugyanakkor, mivel hideg légtömeg van az ország felett visszatérnek a hajnali fagyok. Mínusz 3 fokig is hűlhet a levegő, sőt a szélcsendes, fagyzugos helyeken ennél is hidegebb lehet. A húsvéti hosszú hétvége időjárása kapcsán azt hangsúlyozta: "nagy a bizonytalanság". Van olyan forgatókönyv, amely szerint jó idő várható, de vannak olyan friss, valószínűségi előrejelzések is, amelyek szerint jelentősen elromlik az időjárás és újra lehűl a levegő - ismertette Simon Gergő meteorológus.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03