Hatalmas eső jön szerdán: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
Egy magassági hidegcsepp húzódik Magyarország fölé éjszakától, ami többfelé kiadós csapadék hozhat. Bár magassági hidegörvényről lévén szó, a csapadék térbeli eloszlását és mennyiségét illetően lehetnek meglepetések, a mostani számítások szerint úgy tűnik, csütörtök estig nagy területen hullhat 10, főként az Esztergom-Budpest-Békéscsaba vonal szélesebb sávjában 15, helyenként 20 mm-t meghaladó csapadék. Az intenzívebb záporos, zivataros gócokból pedig lokálisan 30-40 mm is összegyűlhet.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Nyugat felől egy magassági hidegcsepp érkezik, amely csütörtök délutánra hagyja el kelet felé hazánkat - írja az Időkép. Ez a magassági hidegcsepp kedvezni fog a felhő- és csapadékképződésnek, így késő estétől nyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporokra. Szerda napközben is többfelé szükség lesz az esernyőkre. Északon végig borongós idő várható, délebbre szakadozottabb lesz a felhőzet, és a csapadék is leginkább záporok, főként az Alföld déli felén zivatarok formájában érkezhet. Egyre többfelé feltámad az északi, északnyugati szél, az Alpokalján egy-egy viharos lökés is lehet.

Forrás: Időkép

Szerdán 10 fokos lesz a kontraszt észak és délkelet között. Északon hűvös lesz, csak 11-12 fok körül alakulnak a maximumok, ezzel szemben délkeleten 20-21 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön szeles idő várható, többfelé erős, északkeleten és néhol nyugaton viharos lökések kísérhetik az északi szelet. Keleten még csapadékos idő várható, a középső és nyugati országrészben napos-gomolyfelhős. Késő délutánra keleten is megszűnik a csapadék. 14-19 fokot mérhetünk a legtöbb helyen délután, de a tartósan borongós, csapadékos keleti tájakon pár fokkal hűvösebb lesz.

Forrás: Időkép
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?