Hatalmas eső jön szerdán: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

Hatalmas eső jön szerdán: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
Egy magassági hidegcsepp húzódik Magyarország fölé éjszakától, ami többfelé kiadós csapadék hozhat. Bár magassági hidegörvényről lévén szó, a csapadék térbeli eloszlását és mennyiségét illetően lehetnek meglepetések, a mostani számítások szerint úgy tűnik, csütörtök estig nagy területen hullhat 10, főként az Esztergom-Budpest-Békéscsaba vonal szélesebb sávjában 15, helyenként 20 mm-t meghaladó csapadék. Az intenzívebb záporos, zivataros gócokból pedig lokálisan 30-40 mm is összegyűlhet.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Nyugat felől egy magassági hidegcsepp érkezik, amely csütörtök délutánra hagyja el kelet felé hazánkat - írja az Időkép. Ez a magassági hidegcsepp kedvezni fog a felhő- és csapadékképződésnek, így késő estétől nyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporokra. Szerda napközben is többfelé szükség lesz az esernyőkre. Északon végig borongós idő várható, délebbre szakadozottabb lesz a felhőzet, és a csapadék is leginkább záporok, főként az Alföld déli felén zivatarok formájában érkezhet. Egyre többfelé feltámad az északi, északnyugati szél, az Alpokalján egy-egy viharos lökés is lehet.

Forrás: Időkép

Szerdán 10 fokos lesz a kontraszt észak és délkelet között. Északon hűvös lesz, csak 11-12 fok körül alakulnak a maximumok, ezzel szemben délkeleten 20-21 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön szeles idő várható, többfelé erős, északkeleten és néhol nyugaton viharos lökések kísérhetik az északi szelet. Keleten még csapadékos idő várható, a középső és nyugati országrészben napos-gomolyfelhős. Késő délutánra keleten is megszűnik a csapadék. 14-19 fokot mérhetünk a legtöbb helyen délután, de a tartósan borongós, csapadékos keleti tájakon pár fokkal hűvösebb lesz.

Forrás: Időkép
Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?