Óriási változás jöhet a földeken: ilyen növények lephetnek el mindent hamarosan

Óriási változás jöhet a földeken: ilyen növények lephetnek el mindent hamarosan

agrarszektor.hu
Partnerségi megállapodást kötött az Arable és a Bayer annak érdekében, hogy a szántóföldi körülményekhez tudják igazítani a növények genetikáját. A két vállalat célja, hogy jobban megértsék, a hiperlokális időjárási viszonyok hogyan befolyásolják a vetőmagok teljesítményét, valamint hogy a termesztők számára a vetés helyére szabott, legjobban teljesítő termékeket biztosítsák.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Együttműködési megállapodást kötött az Arable és a Bayer a mezőgazdaság digitális átalakulásának felgyorsítása érdekében - írta meg a Future Farming. Az Arable a területi szintű érzékelő és megfigyelő platformjának kiterjesztett használatával képes valós idejű információkat gyűjteni az időjárási, növényi és talajviszonyokról, amely adatokat aztán a két vállalat arra fog használni, hogy jobban megértsék, hogyan befolyásolják a hiperlokális időjárási viszonyok a növények teljesítményét, és hogy a termesztőket az egyes területi viszonyokra szabott vetőmagokkal lássák el.

A termelőknek új generációs vetőmag-megoldásokra van szükségük, amelyek lépést tudnak tartani a változó éghajlattal és az egyre kevesebb erőforrással. Folyamatosan új módokat keresünk a helyszíni teljesítményadatok és a fejlett technológiák kombinálására. Az Arable által kifejlesztett rendszert kihasználva tovább optimalizálhatjuk kiválasztási folyamatunkat, és a termelőknek a legjobb tulajdonságokkal rendelkező növényeket biztosíthatjuk az egyes környezetekhez

- mondta Mike Graham, a Bayer termesztéstudományi részlegének növénynemesítési vezetője.

A mikroklíma jellemzőitől és a talaj nedvességszintjétől a növényi növekedési szakaszokon keresztül egészen a betegségek mutatóiig az Arable biztosítja a növénytudósok, agronómusok és termelők számára a szükséges eszközöket a döntések és az eredmények összekapcsolásához, ezáltal maximalizálva a vállalkozások gazdasági értékét. Az Arable adatplatformja szintetizálja az időjárási, növényi és talajmutatókat, hogy lehetővé tegye a stratégiai tervezést és a befektetés mérhető megtérülését.

Ahogy Jim Ethington, az Arable vezérigazgatója fogalmazott, a mezőgazdaság jövőjét az egyes termelők és a saját területeik igényeihez kell igazítani. A szakember hozzátette, hogy a Bayer az elmúlt évtizedben vezette a digitális mezőgazdaság átalakítását, az Arable-nél pedig büszkék arra, hogy az együttműködés révén olyan megoldásokat kínálnak a termelőknek, amelyek valódi adatokon alapulnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?