Óriási változás jöhet a földeken: ilyen növények lephetnek el mindent hamarosan

agrarszektor.hu
Partnerségi megállapodást kötött az Arable és a Bayer annak érdekében, hogy a szántóföldi körülményekhez tudják igazítani a növények genetikáját. A két vállalat célja, hogy jobban megértsék, a hiperlokális időjárási viszonyok hogyan befolyásolják a vetőmagok teljesítményét, valamint hogy a termesztők számára a vetés helyére szabott, legjobban teljesítő termékeket biztosítsák.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Együttműködési megállapodást kötött az Arable és a Bayer a mezőgazdaság digitális átalakulásának felgyorsítása érdekében - írta meg a Future Farming. Az Arable a területi szintű érzékelő és megfigyelő platformjának kiterjesztett használatával képes valós idejű információkat gyűjteni az időjárási, növényi és talajviszonyokról, amely adatokat aztán a két vállalat arra fog használni, hogy jobban megértsék, hogyan befolyásolják a hiperlokális időjárási viszonyok a növények teljesítményét, és hogy a termesztőket az egyes területi viszonyokra szabott vetőmagokkal lássák el.

A termelőknek új generációs vetőmag-megoldásokra van szükségük, amelyek lépést tudnak tartani a változó éghajlattal és az egyre kevesebb erőforrással. Folyamatosan új módokat keresünk a helyszíni teljesítményadatok és a fejlett technológiák kombinálására. Az Arable által kifejlesztett rendszert kihasználva tovább optimalizálhatjuk kiválasztási folyamatunkat, és a termelőknek a legjobb tulajdonságokkal rendelkező növényeket biztosíthatjuk az egyes környezetekhez

- mondta Mike Graham, a Bayer termesztéstudományi részlegének növénynemesítési vezetője.

A mikroklíma jellemzőitől és a talaj nedvességszintjétől a növényi növekedési szakaszokon keresztül egészen a betegségek mutatóiig az Arable biztosítja a növénytudósok, agronómusok és termelők számára a szükséges eszközöket a döntések és az eredmények összekapcsolásához, ezáltal maximalizálva a vállalkozások gazdasági értékét. Az Arable adatplatformja szintetizálja az időjárási, növényi és talajmutatókat, hogy lehetővé tegye a stratégiai tervezést és a befektetés mérhető megtérülését.

Ahogy Jim Ethington, az Arable vezérigazgatója fogalmazott, a mezőgazdaság jövőjét az egyes termelők és a saját területeik igényeihez kell igazítani. A szakember hozzátette, hogy a Bayer az elmúlt évtizedben vezette a digitális mezőgazdaság átalakítását, az Arable-nél pedig büszkék arra, hogy az együttműködés révén olyan megoldásokat kínálnak a termelőknek, amelyek valódi adatokon alapulnak.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?