Óriási változás jöhet a földeken: ilyen növények lephetnek el mindent hamarosan

Óriási változás jöhet a földeken: ilyen növények lephetnek el mindent hamarosan

agrarszektor.hu
Partnerségi megállapodást kötött az Arable és a Bayer annak érdekében, hogy a szántóföldi körülményekhez tudják igazítani a növények genetikáját. A két vállalat célja, hogy jobban megértsék, a hiperlokális időjárási viszonyok hogyan befolyásolják a vetőmagok teljesítményét, valamint hogy a termesztők számára a vetés helyére szabott, legjobban teljesítő termékeket biztosítsák.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Együttműködési megállapodást kötött az Arable és a Bayer a mezőgazdaság digitális átalakulásának felgyorsítása érdekében - írta meg a Future Farming. Az Arable a területi szintű érzékelő és megfigyelő platformjának kiterjesztett használatával képes valós idejű információkat gyűjteni az időjárási, növényi és talajviszonyokról, amely adatokat aztán a két vállalat arra fog használni, hogy jobban megértsék, hogyan befolyásolják a hiperlokális időjárási viszonyok a növények teljesítményét, és hogy a termesztőket az egyes területi viszonyokra szabott vetőmagokkal lássák el.

A termelőknek új generációs vetőmag-megoldásokra van szükségük, amelyek lépést tudnak tartani a változó éghajlattal és az egyre kevesebb erőforrással. Folyamatosan új módokat keresünk a helyszíni teljesítményadatok és a fejlett technológiák kombinálására. Az Arable által kifejlesztett rendszert kihasználva tovább optimalizálhatjuk kiválasztási folyamatunkat, és a termelőknek a legjobb tulajdonságokkal rendelkező növényeket biztosíthatjuk az egyes környezetekhez

- mondta Mike Graham, a Bayer termesztéstudományi részlegének növénynemesítési vezetője.

A mikroklíma jellemzőitől és a talaj nedvességszintjétől a növényi növekedési szakaszokon keresztül egészen a betegségek mutatóiig az Arable biztosítja a növénytudósok, agronómusok és termelők számára a szükséges eszközöket a döntések és az eredmények összekapcsolásához, ezáltal maximalizálva a vállalkozások gazdasági értékét. Az Arable adatplatformja szintetizálja az időjárási, növényi és talajmutatókat, hogy lehetővé tegye a stratégiai tervezést és a befektetés mérhető megtérülését.

Ahogy Jim Ethington, az Arable vezérigazgatója fogalmazott, a mezőgazdaság jövőjét az egyes termelők és a saját területeik igényeihez kell igazítani. A szakember hozzátette, hogy a Bayer az elmúlt évtizedben vezette a digitális mezőgazdaság átalakítását, az Arable-nél pedig büszkék arra, hogy az együttműködés révén olyan megoldásokat kínálnak a termelőknek, amelyek valódi adatokon alapulnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?