Itt az új belga gépcsoda: ez forradalmasíthatja az egész növénytermesztést

agrarszektor.hu
Üvegházakban használható a belga Biobest, a kanadai ecoation és az ugyancsak belga Bogaerts új önvezető robotja. Az Otto névre keresztelt robot növényvédelmi, monitoring és termés-előrejelzési feladatokat lát el, ugyanakkor a jövőben az öműködő permetezőgépekkel együttműködve komolyabb szerepet is kaphat az üvegházi növénytermesztés során.

A Biobest, az ecoation és a Bogaerts együttműködésének gyümölcse Otto, az autonóm robot, aki rengeteg beépített szenzorával fáradhatatlanul képes róni az üvegházak sorait. A helyes irányt az ecoation 360 fokban kitekintő „Virtual Walk” kamera biztosítja, mely egyben képet is közvetít - olvasható a FruitVeB oldalán. Érzékelői elsősorban integrált növényvédelmi és termés-előrejelzési célokat szolgálnak, de minden egyes négyzetméteren éjjel-nappal képes mérni a klímaadatokat és akár a fényerőt is. A Universal Model képfelismerő rendszernek köszönhetően képes megkülönböztetni az adott termény érettségi és növényegészségi állapotát, így termés-előrejelzéssel szolgálhat, valamint képes megtekinteni és értelmezni a csapdák fogásadatait is.

A Bogaerts Greenhouse Logistics hamarosan összekapcsolja az Otto által felvett térinformatikai adatokat saját Qii-Jet TA önműködő permetezőgépeivel, és csak oda fognak permetszert vagy levéltrágyát kijuttatni, ahová valóban szükséges.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?