Itt az új belga gépcsoda: ez forradalmasíthatja az egész növénytermesztést

Itt az új belga gépcsoda: ez forradalmasíthatja az egész növénytermesztést

agrarszektor.hu
Üvegházakban használható a belga Biobest, a kanadai ecoation és az ugyancsak belga Bogaerts új önvezető robotja. Az Otto névre keresztelt robot növényvédelmi, monitoring és termés-előrejelzési feladatokat lát el, ugyanakkor a jövőben az öműködő permetezőgépekkel együttműködve komolyabb szerepet is kaphat az üvegházi növénytermesztés során.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Biobest, az ecoation és a Bogaerts együttműködésének gyümölcse Otto, az autonóm robot, aki rengeteg beépített szenzorával fáradhatatlanul képes róni az üvegházak sorait. A helyes irányt az ecoation 360 fokban kitekintő „Virtual Walk” kamera biztosítja, mely egyben képet is közvetít - olvasható a FruitVeB oldalán. Érzékelői elsősorban integrált növényvédelmi és termés-előrejelzési célokat szolgálnak, de minden egyes négyzetméteren éjjel-nappal képes mérni a klímaadatokat és akár a fényerőt is. A Universal Model képfelismerő rendszernek köszönhetően képes megkülönböztetni az adott termény érettségi és növényegészségi állapotát, így termés-előrejelzéssel szolgálhat, valamint képes megtekinteni és értelmezni a csapdák fogásadatait is.

A Bogaerts Greenhouse Logistics hamarosan összekapcsolja az Otto által felvett térinformatikai adatokat saját Qii-Jet TA önműködő permetezőgépeivel, és csak oda fognak permetszert vagy levéltrágyát kijuttatni, ahová valóban szükséges.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13