Itt az új japán gépcsoda, ami forradalmasíthatja az egész zöldségtermelést

Itt az új japán gépcsoda, ami forradalmasíthatja az egész zöldségtermelést

agrarszektor.hu
Az Inaho Europe robotfejlesztő cég kifejlesztette paradicsomszüretelő robotjának új változatát. A robot így "nyolcszor gyorsabb" - állítja az eredetileg japán cég európai leányvállalata. A robot most már óránként több mint 12 kilogramm koktélparadicsomot szüretel.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Közös munkába kezdett az Inaho Europe a holland Kwekerij Duijvestijn tulajdonosával, Nick Duijvestijn-nel és Ferry Adegeesttel a TVA Growers-től, hogy felgyorsítsa az autonóm paradicsomszüretelő robot fejlesztését. A multinacionális vállalat folytatja az autonóm paradicsomszüretelő robot legújabb változatának tesztelését a két holland paradicsomtermesztő üvegházában, hogy ellenőrizze a gazdasági megvalósíthatóságot és tovább javítsa a teljesítményt - olvasható a Future Farming oldalán. A robot a "fürtös betakarítás" opciónak köszönhetően gyorsabb lett, ez ugyanis kiváltja a paradicsomok külön-külön történő betakarítását. Az Inaho emellett elkötelezett a több robotot tartalmazó koncepció kifejlesztése mellett is, amelyet "megfizethető áron" bocsátana a vásárlók rendelkezésére.

Nőtt a betakarítási sebesség

A több paradicsomból álló fürtök egyszerre történő betakarításával megnőtt a betakarítási sebesség. Ez az új, szabadalmaztatott technológia lehetővé teszi a termelékenység jelentős növelését azáltal, hogy csökkenti a nagyszámú paradicsom betakarításához szükséges időt. Az Inaho Europe közlése szerint a robot most már több mint 12 kg paradicsom betakarítására képes egy óra alatt.

Alacsonyabbak lettek a költségek

Az előző változatban, ahol a robotkar egyszerre egy-egy gyümölcsöt szüretelt, nehéz volt versenyképes költségeket elérni a kézi munkához képest, ami dilemmát jelentett a robotépítők számára. A klaszteres szüretelés megvalósításával azonban most egy versenyképesebb, az emberi munkaerő költségeit megközelítő költségű megoldás lehetősége nyílik, mondták a robotépítők.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?