Itt az új japán gépcsoda, ami forradalmasíthatja az egész zöldségtermelést

Itt az új japán gépcsoda, ami forradalmasíthatja az egész zöldségtermelést

agrarszektor.hu
Az Inaho Europe robotfejlesztő cég kifejlesztette paradicsomszüretelő robotjának új változatát. A robot így "nyolcszor gyorsabb" - állítja az eredetileg japán cég európai leányvállalata. A robot most már óránként több mint 12 kilogramm koktélparadicsomot szüretel.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Közös munkába kezdett az Inaho Europe a holland Kwekerij Duijvestijn tulajdonosával, Nick Duijvestijn-nel és Ferry Adegeesttel a TVA Growers-től, hogy felgyorsítsa az autonóm paradicsomszüretelő robot fejlesztését. A multinacionális vállalat folytatja az autonóm paradicsomszüretelő robot legújabb változatának tesztelését a két holland paradicsomtermesztő üvegházában, hogy ellenőrizze a gazdasági megvalósíthatóságot és tovább javítsa a teljesítményt - olvasható a Future Farming oldalán. A robot a "fürtös betakarítás" opciónak köszönhetően gyorsabb lett, ez ugyanis kiváltja a paradicsomok külön-külön történő betakarítását. Az Inaho emellett elkötelezett a több robotot tartalmazó koncepció kifejlesztése mellett is, amelyet "megfizethető áron" bocsátana a vásárlók rendelkezésére.

Nőtt a betakarítási sebesség

A több paradicsomból álló fürtök egyszerre történő betakarításával megnőtt a betakarítási sebesség. Ez az új, szabadalmaztatott technológia lehetővé teszi a termelékenység jelentős növelését azáltal, hogy csökkenti a nagyszámú paradicsom betakarításához szükséges időt. Az Inaho Europe közlése szerint a robot most már több mint 12 kg paradicsom betakarítására képes egy óra alatt.

Alacsonyabbak lettek a költségek

Az előző változatban, ahol a robotkar egyszerre egy-egy gyümölcsöt szüretelt, nehéz volt versenyképes költségeket elérni a kézi munkához képest, ami dilemmát jelentett a robotépítők számára. A klaszteres szüretelés megvalósításával azonban most egy versenyképesebb, az emberi munkaerő költségeit megközelítő költségű megoldás lehetősége nyílik, mondták a robotépítők.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?