2022. október 5. szerda Aurél

Örülhetnek a hollandok: lesz bőven körte idén az országban

agrarszektor.hu
Termelői szervezetek becslései szerint 368 ezer tonnás körtetermés várható Hollandiában, ami az átlagosnál valamivel nagyobb mennyiséget jelent. A teljes termés háromnegyedét a Conference fajta teszi ki, idén 288 ezer tonnás termést várnak.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A GroentenFruit Huis és a Holland Gyümölcstermelők Szövetsége (NFO, Nederlandse Fruittelers Organisatie) becslései szerint idén 368 ezer tonnás belföldi körtetermés várható, ami majdnem 8%-kal nagyobb a tavaly betakarított 340 ezer tonnás mennyiségnél - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A hollandiai körtetermő terület az idén 10131 hektár volt, ami csaknem megegyezik a tavalyi termőterülettel.

A holland körtetermesztésben a Conference fajta abszolút domináns, a teljes termés háromnegyedét teszi ki, idén 288 ezer tonnás termést várnak. Sokkal kisebb mennyiségben termesztik a Beurré Alexander Lucas és a Doyenné du Comice fajtákat, amelyekből 23 illetve 22 ezer tonnás termés valószínűsíthető.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 4. 11:01