Örülhetnek a hollandok: lesz bőven körte idén az országban

Örülhetnek a hollandok: lesz bőven körte idén az országban

agrarszektor.hu
Termelői szervezetek becslései szerint 368 ezer tonnás körtetermés várható Hollandiában, ami az átlagosnál valamivel nagyobb mennyiséget jelent. A teljes termés háromnegyedét a Conference fajta teszi ki, idén 288 ezer tonnás termést várnak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A GroentenFruit Huis és a Holland Gyümölcstermelők Szövetsége (NFO, Nederlandse Fruittelers Organisatie) becslései szerint idén 368 ezer tonnás belföldi körtetermés várható, ami majdnem 8%-kal nagyobb a tavaly betakarított 340 ezer tonnás mennyiségnél - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A hollandiai körtetermő terület az idén 10131 hektár volt, ami csaknem megegyezik a tavalyi termőterülettel.

A holland körtetermesztésben a Conference fajta abszolút domináns, a teljes termés háromnegyedét teszi ki, idén 288 ezer tonnás termést várnak. Sokkal kisebb mennyiségben termesztik a Beurré Alexander Lucas és a Doyenné du Comice fajtákat, amelyekből 23 illetve 22 ezer tonnás termés valószínűsíthető.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?