Fontos megállapodást kötött a KITE: így emelnék új szintre a növénytermesztést

agrarszektor.hu
Jelentős bővítést jelentett be az Indigo Agriculture Europe, GmbH. és a KITE Zrt. a már meglévő együttműködésük kapcsán, amely a magyar termelők számára egy, a víz- és tápanyag felhasználásban hatékony vetőmagkezelést kínáló portfólióbővítést jelent. A két vállalat emellett további együttműködéseket tervez a K+F területén. A bejelentésre a két vállalat vezetősége között az Indigo globális központjában, az Egyesült Államokbeli Bostonban megtartott tanácskozáson került sor.

Bővíti együttműködését a KITE Zrt. és a növényi mikrobiomokban rejlő lehetőségek kiaknázásában a világon vezető szerepet elért Indigo Ag. Az Egyesült Államokban, Bostonban megkötött exkluzív kereskedelmi megállapodás lehetővé teszi a KITE Zrt. számára, hogy az Indigo több termékét megjelentethesse a magyar piacon. A magyar vállalkozás kutatás-fejlesztési csapatával együttműködve a Magyarországon gyűjtött 2021-es teljesítményadatok szerint az Indigo Ag termékei jelentős hektáronkénti termésnövekedést mutattak a kukoricában és napraforgóban.

A termékek olyan mikrobiális vetőmagkezeléseket tartalmaznak, amelyek növelik a növényi víz- és a tápanyag-felhasználásának hatékonyságát. Eredményekkel igazolt, hogy javítják a terméshozamot, miközben csökkentik az egyéb inputanyagok felhasználását, így magasabb bevételt eredményeznek és hozzájárulnak a jobb környezethez.

A kereskedelmi megállapodás mellett a két vállalat egy együttműködési megállapodást is aláírt, mely megteremti a jövőbeli K+F együttműködés alapjait, kihasználva a KITE képességeit mezőgazdasági tudományok területén, hogy felmérje az Indigo termékválasztékát szántóföldi kísérleti körülmények között. A bejelentésre reagálva Sergi Barrull, az Indigo európai kereskedelmi vezetője elmondta, hogy várják már a közös partnerségi kapcsolat bővítését a KITE Zrt.-vel. A két vállalat az elmúlt két évben szoros együttműködésben volt, és az összegyűjtött teljesítményadatok erős alapot szolgáltattak a magyarországi termékkínálat bővítéséhez, különösen a kukorica és a napraforgó esetében. Az együttműködés emellett egy új biológiai innováció bevezetését biztosítja a magyar termelőknek, ami a jövedelmezőség és a környezet fenntarthatósága szempontjából egyaránt előnyös.

A KITE Zrt. vezérigazgatója, Szabó Levente elmondta, hogy a cég K+F csapata a 2021-es év tavaszi időszakától teszteli az Indigo technológiáját. A terepen elért teljesítmény elemzésére a saját digitális modellezési rendszerüket használták és látták, hogy a mikrobiális technológia milyen értéket teremthet a magyar gazdák számára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?