Erre nem sokan számítottak: váratlan hírek érkeztek a francia paradicsomról

Erre nem sokan számítottak: váratlan hírek érkeztek a francia paradicsomról

agrarszektor.hu
Az Agreste szeptember elején kiadott prognózisa szerint a 2022-es francia frisspiaci paradicsomtermés volumene 536 ezer tonna körül alakul, ami 3%-kal marad el a 2021-ben betakarított mennyiséghez képest, és nagyjából megfelel a 2017-2021 közötti időszak átlagának. Júliusban az erős kereslet még magasan tartotta az árakat, augusztusban azonban a termelői árak csökkenésnek indultak, elsősorban a heterogén minőség miatt.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az országos termőterület 2795 hektár, ami 2%-os növekedés a 2021-ben mérthez képest, viszont jelentős az eltérés az üvegházi (+5%) és a szabadföldi (-9%) területek alakulása között. A nagyobb terület ellenére az össztermés csökken, mégpedig elsősorban azért, mert a szabadföldi termesztésben átlagosan 7%-kal estek vissza a hozamok, míg az üvegházaknál 2%-os csökkenést figyeltek meg. A PACA és Aquitaine régiókban a hozamokat az aszály és a hőhullámok tartották alacsonyabban, viszont a közép-nyugati termőkörzetben közel ideális időjárási körülmények között fejlődhettek a növények, és a termőterület bővülése is ebben a régióban volt a legjelentősebb - írja a FruitVeB

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?