2023. március 27. hétfő Hajnalka

Figyelmeztetik a gazdákat: csak így lehet most öntözni Magyarországon

agrarszektor.hu
A vízhasznosítási idény öntözés esetén március 1. napjától október 31. napjáig, tógazdálkodásnál március 1. napjától november 30. napjáig, a téli vízellátás december 1. napjától február 28. napjáig tart. Azonban, ha a termálvíz hasznosításából keletkező szennyvíz és használt víz vízfolyásba bevezetése veszélyezteti az öntözési célú vízhasználatot, úgy április 15. és szeptember 30. napja közötti időszakban az öntözési célú vízhasználatot, október 1. és április 14. napja közötti időszakban pedig a termálvíz hasznosításából keletkező szennyvíz és használt víz vízfolyásba bevezetését kell előnyben részesíteni!

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Október 31. napjáig tart a vízhasznosítási idény öntözés esetén, a tógazdaságoknál november 30-ig, míg a téli vízellátás december 1-től február 28-ig. Azonban, ha a termálvíz hasznosításából keletkező szennyvíz és használt víz vízfolyásba bevezetése veszélyezteti az öntözési célú vízhasználatot, akkor más dátumok érvényesek. Fontos, hogy az üzemeltető és a vízhasználó az igazgatóság hozzájárulása esetén ettől eltérő időpontban is megállapodhatnak! Vonatkozó jogszabályok és részletek "a mezőgazdasági vízszolgáltató művek üzemeltetéséről szóló 2/1997. (II. 18.) KHVM rendeletben" találhatók - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?