Havazás jön szombaton: térképen mutatjuk, hol és mikor lesz hó

Havazás jön szombaton: térképen mutatjuk, hol és mikor lesz hó

agrarszektor.hu
Hétvégén téliesre fordul az időjárás Magyarországon, az esőt először szombat délután az Alpokalján váltja fel havazás. Vasárnap már keleten is havazhat.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Szombaton érkezik a következő mediterrán ciklon dél, délnyugat felől, így átmeneti szünet után a nap második felében ismét egyre többfelé ered el az eső - írja az Időkép. Ugyanakkor, ahogy a ciklon északkelet felé helyeződik, egyre inkább a hátoldali áramlási rendszerébe kerülünk, már holnap napközben megkezdődik északnyugat felől a hideg, fagyos levegő beáramlása a nyugati tájakra. Így elsőként holnap délután az Alpokalján havas eső, havazás váltja az esőt. Ezt követően a Bakonyban, az Északi-középhegység csúcsain történhet meg a halmazállapot-váltás, síkvidéken pedig nyugatról kelet felé haladva a következőképpen:

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Fontos megemlíteni, hogy mediterrán ciklonról van szó, vagyis a csapadék tér- és időbeli lefolyása és halmazállapota még mindig rejt magában némi bizonytalanságot. Vastagabb, akár 10 cm-t elérő hótakaró főként a Bakonyban és az Alpokalján alakulhat ki. Hétfőre elvonul a csapadék, szeles, igazi téli időre van kilátás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 22. 15:32