Durva időjárás jön Magyarországon: itt az előrejelzés arról, hol, mi várható

Durva időjárás jön Magyarországon: itt az előrejelzés arról, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Beindul a csigagyár az Atlanti-óceán fölött, az eddigi nyugodt, többfelé tartósan ködös időt okozó anticiklon leépül, helyét ciklonok és frontjaik veszik át. Viharos szél, eső, havas eső, záporok, hózáporok: ezekkel a címszavakkal is jellemezhetnénk a hét második felének időjárást. Az első hidegfront ma érkezik, szenteste, azaz vasárnap azonban jelentős enyhülés jön.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel még nagy területen ébredhetünk ködös időre, ám napközben északnyugat felől érkezik az első hidegfront - írja az Időkép. Nagy csapadékot a front nem hoz, néhol északnyugaton fordulhat elő gyenge eső, egy-egy zápor. Egyre többfelé feltámad azonban az északnyugati szél, ennek köszönhetően pedig felszakad a medencénket kitöltő ködtakaró és rétegfelhőzet. A csúcshőmérséklet 0 és 10 fok között alakul majd, hidegebb a leghosszabb ideig ködös tájakon lesz.

Viharos szél, eső, havas eső, záporok, hózáporok. Ezekkel a címszavakkal is jellemezhetnénk a hét második felének időjárást, egymást érik majd a frontok. Csütörtök délután északnyugat felől egy melegfront felhőzete húzódik fölénk, estétől egyre többfelé várható eső, északkeleten havas eső, helyenként havazás is. A délnyugatira forduló szél napközben sokfelé élénk, északon erős lehet, délután pedig 3 és 9 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Péntekre megérkezik a melegfrontot követő hidegfront, majd szombatra újabb hideg-, vasárnap ugyanakkor már egy melegfront érkezhet, így nehéz időszak vár a frontérzékenyekre. Ezeken a napokon gyakran lesz erős, viharos a nyugati-északnyugati szél, a gyakran változó felhőzetből pedig többfelé, több alkalommal fordulhat elő csapadék: északkeleten vegyesen hó, havas eső, hózápor, délnyugat felé haladva egyre inkább eső, zápor. Igazán hideg nem lesz: pénteken 4 és 10, szombaton 2 és 7 fok között alakulhatnak a maximumok, majd szenteste napján, azaz vasárnap jelentős enyhülés jöhet. Ekkor délnyugaton akár a 13-14 fokot is elérhetjük, miközben északkeleten csak pár fokkal emelkedhet fagypont fölé a hőmérséklet. Karácsony első napján aztán országszerte enyhe, kora tavaszias időben lehet részünk.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 17. 16:02