Havazás jöhet kedden: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

Havazás jöhet kedden: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

agrarszektor.hu
Nem lesz túl jó idő a következő napokban: erős, viharos szél, éjjelente sokfelé fagy jön, ráadásul még havazhat is. Erős lehűléssel indul a hét, melyhez sokfelé erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos északias szél fog társulni. Délen, délkeleten még kicsivel meghaladhatjuk a 10 fokot, máshol már alatta maradunk. Keleten és nyugaton fog többet sütni a nap, az ország középső sávjában egy összeáramlási zóna mentén záporok, hózáporok alakulhatnak ki.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel sokfelé fagyhat, az északi völgyekben -5, -6 fok is lehet. A Tiszántúlon lehet enyhébb a hajnal ugyanis tőlünk keletre egy légörvény fog vesztegelni, melynek felhőzete ekkorra már beborítja a Tiszántúlt, majd napközben az ország keleti, délkeleti felét, és főként keleten, délkeleten havas eső, havazás is kialakulhat. Itt lesz hidegebb, helyenként az 5 fokot sem érik el a maximumok, de a napos-gomolyfelhős dunántúli és középső tájakon is csak 7-9 fokot mutathatnak a hőmérők. A szél továbbra is erős marad, északkeleten és a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik - írja az Időkép.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Szerdán változóan felhős időben lesz részünk, az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Ezen a napon számottevő csapadék nem várható. Az ország nagy részén fagyos lesz a reggel, a szélvédett északi völgyekben -6, -8 fok sem kizárt. Napközben is mindössze 5-9 fok várható és bár a szél veszít erejéből, így is többfelé erős marad.

A jelenlegi számítások szerint csütörtökön kelet felől beborul az ég, és főként keleten, északkeleten már sokfelé előfordulhat eső, havas eső, havazás, és az északnyugati szél ismét viharossá fokozódhat, főként a Dunántúlon és a középső tájakon. Hideg időben lesz részünk, délután sem mérhetünk majd melegebbet 2-11 foknál. Lassú javulás, fokozatos felmelegedés hétvégétől kezdődhet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Stop stressz! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?