Havazás jöhet kedden: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

Havazás jöhet kedden: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

agrarszektor.hu
Nem lesz túl jó idő a következő napokban: erős, viharos szél, éjjelente sokfelé fagy jön, ráadásul még havazhat is. Erős lehűléssel indul a hét, melyhez sokfelé erős, a Dunántúlon és északkeleten viharos északias szél fog társulni. Délen, délkeleten még kicsivel meghaladhatjuk a 10 fokot, máshol már alatta maradunk. Keleten és nyugaton fog többet sütni a nap, az ország középső sávjában egy összeáramlási zóna mentén záporok, hózáporok alakulhatnak ki.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Kedd reggel sokfelé fagyhat, az északi völgyekben -5, -6 fok is lehet. A Tiszántúlon lehet enyhébb a hajnal ugyanis tőlünk keletre egy légörvény fog vesztegelni, melynek felhőzete ekkorra már beborítja a Tiszántúlt, majd napközben az ország keleti, délkeleti felét, és főként keleten, délkeleten havas eső, havazás is kialakulhat. Itt lesz hidegebb, helyenként az 5 fokot sem érik el a maximumok, de a napos-gomolyfelhős dunántúli és középső tájakon is csak 7-9 fokot mutathatnak a hőmérők. A szél továbbra is erős marad, északkeleten és a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik - írja az Időkép.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Szerdán változóan felhős időben lesz részünk, az ország nagy részén hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Ezen a napon számottevő csapadék nem várható. Az ország nagy részén fagyos lesz a reggel, a szélvédett északi völgyekben -6, -8 fok sem kizárt. Napközben is mindössze 5-9 fok várható és bár a szél veszít erejéből, így is többfelé erős marad.

A jelenlegi számítások szerint csütörtökön kelet felől beborul az ég, és főként keleten, északkeleten már sokfelé előfordulhat eső, havas eső, havazás, és az északnyugati szél ismét viharossá fokozódhat, főként a Dunántúlon és a középső tájakon. Hideg időben lesz részünk, délután sem mérhetünk majd melegebbet 2-11 foknál. Lassú javulás, fokozatos felmelegedés hétvégétől kezdődhet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?