Brutális hideg jön Magyarországon: olyan fagy lesz, amilyen rég volt itthon

Brutális hideg jön Magyarországon: olyan fagy lesz, amilyen rég volt itthon

MTI
Támadásba lendül a tél vasárnap, hétfőn hajnalban már sok helyen -5 fok alá zuhanhat a hőmérséklet Magyarországon. Habár sok még a kérdőjel, de az biztos, hogy hidegbetörés jön hétvégén, és kicsit jobban megnézve a meteorológiai szituációt, azt mindenképpen elmondhatjuk, hogy a Skandináv-félsziget felett már most szibériai hideg rostokol, Svédországban kedden már mínusz 40 fokot is mértek.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Sok kérdőjelet tartogat még a hétvégi hidegbetörés, ami igazából a hét legeslegvégére fog tolódni: vasárnap délután észak-északnyugat felől szó szerint ránk fog szakadni a sarkvidéki hideg és hétfőn virradóra már az egész Kárpát-medencét ez a fagyos levegő fogja kitölteni - írja az Időkép. Ez persze viharos széllel fog párosulni: vasárnap a Dunántúl északi felén és az északkeleti megyékben délután és este akár 70-80 km/órás lökések is lehetnek majd.

EZ IS ÉRDEKELHET

Kicsit jobban megnézve a meteorológiai szituációt, azt mindenképpen elmondhatjuk, hogy a Skandináv-félsziget felett már most szibériai hideg rostokol, Svédországban kedden már mínusz 40 fokot is mértek. Nálunk a hét hátralévő részében folytatódik az enyhe, olykor már-már tavasziasnak nevezhető időjárás, majd hétvégére markáns mediterrán ciklon alakulhat ki, melynek eleinte az előoldali áramlási rendszerébe fogunk elhelyezkedni, majd fokozatosan átkerülhetünk a hátoldalára: ekkor indul majd meg a hideg beömlése.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az eseménytől időben még igen messze vagyunk, emiatt a csapadék pontos elosztását nehéz lenne most megmondani, de a jelenlegi számítások szerint a Dunántúlon vasárnap délután, a középső területeken az esti, éjszakai órákban, míg a keleti országrészben hétfőn virradóra történhet majd meg a halmazállapotváltás, tehát ekkortól várható újra havazás. Hétfőre tehát már mindenütt fagyni fog, éjjel akár -5, -8 fok is lehet, sőt, a legtöbb helyen napközben is hideg, fagyos időben lesz részünk. Nagy lesz a kontraszt, hiszen vasárnap még 2 és 11 fok közötti csúcsok lesznek, majd hétfőre jelentősen visszazuhan a hőmérséklet. Keddre virradóra már -10 fok alá is mehetünk.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?