Brutális széllökések jönnek csütörtökön: térképen mutatjuk, hol, mi várható

Brutális széllökések jönnek csütörtökön: térképen mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Az ország teljes középső részére, összesen 10 megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat a széllökések miatt. Mint írták, ezeken a területeken a legerősebb széllökések meghaladhatják a 70km/h-s sebességet is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az elmúlt napok ködös-borús időjárása után tisztább, ugyanakkor jóval szelesebb idő köszöntött Magyarországra. Csütörtökön napközben az északnyugatira, nyugatira forduló szél nagy területen megerősödik, elsősorban a Győr-Békéscsaba szélcsatorna szélesebb sávjában többfelé kísérhetik viharos (ált. 60-70, időnként akár >70 km/h) lökések is.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A viharos szél azonban veszélyes is lehet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ezért elsőfokú figyelmeztetést adott ki a széllökések miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest és Nógrád megyékre.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?