Brutális széllökések jönnek csütörtökön: térképen mutatjuk, hol, mi várható

Brutális széllökések jönnek csütörtökön: térképen mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Az ország teljes középső részére, összesen 10 megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat a széllökések miatt. Mint írták, ezeken a területeken a legerősebb széllökések meghaladhatják a 70km/h-s sebességet is.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Az elmúlt napok ködös-borús időjárása után tisztább, ugyanakkor jóval szelesebb idő köszöntött Magyarországra. Csütörtökön napközben az északnyugatira, nyugatira forduló szél nagy területen megerősödik, elsősorban a Győr-Békéscsaba szélcsatorna szélesebb sávjában többfelé kísérhetik viharos (ált. 60-70, időnként akár >70 km/h) lökések is.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A viharos szél azonban veszélyes is lehet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ezért elsőfokú figyelmeztetést adott ki a széllökések miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest és Nógrád megyékre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. október 4. 06:03