Ilyen brutális eső rég volt Magyarországon: mutatjuk, hol, mennyi csapadék esett

Ilyen brutális eső rég volt Magyarországon: mutatjuk, hol, mennyi csapadék esett

MTI
Az ország nagy területén már a január havi csapadékösszeg duplája lehullott az elmúlt tíz nap alatt - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a Facebook-oldalán.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Közölték: kiadós esőt hozott a kedden érkezett, jelenleg is az ország felett lévő légörvény, amelynek hatására az eső, zápor mellett zivatarok is kialakultak. A legtöbb eső a Dél-Dunántúlon, valamint a Balaton-Budapest tengelyben esett. A bejegyzéshez készített infografika szerint a Somogy vármegyei Babócsán 31 milliméter eső esett 24 óra alatt, Nemeskisfalud községben pedig 30,8 millimétert mértek. Hozzátették: a fővárosban lehullott - Budapest-Pestszentlőrincen mért - 28 milliméter eső valószínűleg új napi rekord is lesz. A szél főként az Alföldön erősödött meg nagy területen, néhol viharos széllökések is előfordultak - jegyezték meg.

Közölték azt is, az elmúlt tíz napban lehullott csapadék mennyiségét vizsgálva az ország nagyobb részén már lehullott a januári havi átlag, de egy délnyugat-északkelet-sávban már ennek kétszerese is leesett ugyanennyi idő alatt. Az infografika szerint a délnyugat-északkelet sávban nem ritka a 70 millimétert megközelítő vagy az azt meghaladó csapadékmennyiség sem tíz nap alatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31