2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Brutális eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

Brutális eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
A legfrissebb előrejelzések szerint Magyarország nyugati részén és a Duna-Tisza közén eshet a legtöbb eső péntek estig. Ami az ország északkeleti felét illeti, ott lesznek olyan tájak, ahol alig, vagy egyáltalán nem fog esni.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Délnyugat felől egy mediterrán ciklon felhőzete húzódik Magyarország fölé, emiatt pedig egyre többfelé kell esőre, záporokra számítani, sőt péntek délután délnyugaton az ég is megdörrenhet - olvasható az Időkép.hu oldalán. A legkevesebb csapadék péntek estig az ország északkeleti részén várható, itt előfordulhatnak olyan tájak, ahogy egyáltalán nem is fog esni. Az ország nagy részén viszont kiadós, 10 mm-t meghaladó mennyiségű esőre lehet számítani, sőt nyugaton, délnyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén 20-30 mm is összegyűlhet holnap éjfélig.

(Forrás: Időkép.hu)
(Forrás: Időkép.hu)

Az eső, záporok mellett délutántól délen, délnyugaton zivatarok is kialakulhatnak, környezetükben felhőszakadásra, viharos széllökésekre kell számítani. A keleti-délkeleti szél zivataroktól függetlenül is többfelé lesz élénk, erős. Nem lesz melegünk a hét utolsó munkanapján, a csúcshőmérséklet csupán 12 és 19 fok között alakul.

Szombaton főként az ország déli-délnyugati felén lehetnek záporok, zivatarok, majd vasárnap újabb kiadós esőt okozó csapadékzóna érkezhet, mely az addig szárazon maradt északkeleti tájakra is jelentős csapadékot hozhat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31