Brutális eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

Brutális eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
A legfrissebb előrejelzések szerint Magyarország nyugati részén és a Duna-Tisza közén eshet a legtöbb eső péntek estig. Ami az ország északkeleti felét illeti, ott lesznek olyan tájak, ahol alig, vagy egyáltalán nem fog esni.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Délnyugat felől egy mediterrán ciklon felhőzete húzódik Magyarország fölé, emiatt pedig egyre többfelé kell esőre, záporokra számítani, sőt péntek délután délnyugaton az ég is megdörrenhet - olvasható az Időkép.hu oldalán. A legkevesebb csapadék péntek estig az ország északkeleti részén várható, itt előfordulhatnak olyan tájak, ahogy egyáltalán nem is fog esni. Az ország nagy részén viszont kiadós, 10 mm-t meghaladó mennyiségű esőre lehet számítani, sőt nyugaton, délnyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén 20-30 mm is összegyűlhet holnap éjfélig.

(Forrás: Időkép.hu)
(Forrás: Időkép.hu)

Az eső, záporok mellett délutántól délen, délnyugaton zivatarok is kialakulhatnak, környezetükben felhőszakadásra, viharos széllökésekre kell számítani. A keleti-délkeleti szél zivataroktól függetlenül is többfelé lesz élénk, erős. Nem lesz melegünk a hét utolsó munkanapján, a csúcshőmérséklet csupán 12 és 19 fok között alakul.

Szombaton főként az ország déli-délnyugati felén lehetnek záporok, zivatarok, majd vasárnap újabb kiadós esőt okozó csapadékzóna érkezhet, mely az addig szárazon maradt északkeleti tájakra is jelentős csapadékot hozhat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?