Komoly gondok vannak az európai körtével: mi lesz így sokak kedvencével?

agrarszektor.hu
Az Alma- és Körte Világszövetség (WAPA) január 1-i helyzetjelentése szerint 648 ezer tonna körte vár értékesítésre Európában, ez 2%-kal kevesebb a tavalyi készletszintnél. Ezzel szembe Lengyelországban rengeteg körte van még a raktárakban.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A WAPA 2023. január 1-i helyzetet leíró jelentése szerint 648 ezer tonna körte található az európai raktárakban, ami 1,9%-kal marad el a 2022-es évkezdetkor mért szinttől, és 20%-kal kevesebb, mint 2021-ben - olvasható a FruitVeB oldalán. A domináns fajta továbbra is a Conference (437 ezer tonna), bár az egy évvel ezelőtti állapothoz képest ez némi visszaesést jelent (451 ezer tonna, -3,1%), ennek egyik oka, hogy decemberben ez a fajta igen jól fogyott az európai piacokon. Lengyelországban 15 éves rekordot dönt a készletek mennyisége, nagyságrendileg 60%-kal több körte van a raktárakban, mint az előző években: a 41,5 ezer tonnás készletből 37 ezer tonna, azaz 90% Conference.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?