Brutális eső tarolja le Magyarországot: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Brutális eső tarolja le Magyarországot: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

MTI
Csapadékos lesz a hétvége: pénteken országos esőre kell számítani, szombaton és vasárnap pedig inkább záporok, zivatarok várhatók - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Pénteken döntően erősen felhős vagy borult idő várható: egy délnyugatról északkelet felé tartó csapadékzóna mentén tartós esőzésre kell számítani, amelynek súlypontja délutánra az ország északkeleti felére helyeződik át. Eközben dél felől vékonyodik, csökken a felhőzet, ami mögött záporok, zivatarok érkezhetnek. Kiadós mennyiségű csapadék főként az Észak-Dunántúlon várható. A változó irányú szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 8 és 13, míg másutt 14 és 21 fok között alakul.

Szombaton általában közepesen vagy erősen felhős időre van kilátás. A Nyugat-Dunántúlon valószínű vastagabb, összefüggőbb felhőzet, máshol több-kevesebb napsütés is lehet. Összességében több helyen előfordulhat záporeső, helyenként zivatar. Néhol időnként megélénkül a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet általában 1 és 6, a maximum 12 és 17 fok között alakul.

Vasárnap nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő valószínű, szórványosan előfordulhat záporeső, helyenként zivatar. Sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet az északi, északkeleti szél. A minimum általában 0 és plusz 7, a csúcsérték 13 és 20 fok között alakul.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?