Megérkezett az előrejelzés: mutatjuk, milyen idő várható a hosszú hétvégén

Megérkezett az előrejelzés: mutatjuk, milyen idő várható a hosszú hétvégén

MTI
Változékony idő lesz a hosszú hétvégén: pénteken a nyugati országrészben gyenge eső lehet, szombaton szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, vasárnap, hétfőn gomolyfelhős-napos idő valószínű. A hőmérséklet emelkedik, hétfőn 23 Celsius-fok várható a legmelegebb órákban - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Pénteken a nap első felében alapvetően napos, gomolyfelhős idő várható, majd délutántól nyugat felől megvastagszik a felhőzet. A Dunántúl nyugati felében gyenge eső előfordulhat. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül, időnként erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet délután 14 és 20 fok között alakul.

Szombaton nyugat felől elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, és gomolyfelhő-képződésre lehet számítani. Szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. Hajnalban általában 4 és 10 fok között lesz a hőmérséklet, délutánra 15-23 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő várható, elszórtan lehet zápor, zivatar. Az északi szél a Dunántúlon és északkeleten időnként megélénkülhet. A minimumhőmérséklet 2 és 11, a csúcshőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Hétfőn, május 1-jén általában sok lesz a napsütés gomolyfelhőkkel, nyugat felől egyre több fátyolfelhővel, csak elvétve alakulhat ki zápor. A keleties szél sokfelé megélénkül, hajnalban 2-10, délután 18-23 fok lesz a jellemző.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?