Megérkezett az előrejelzés: mutatjuk, milyen idő várható a hosszú hétvégén

Megérkezett az előrejelzés: mutatjuk, milyen idő várható a hosszú hétvégén

MTI
Változékony idő lesz a hosszú hétvégén: pénteken a nyugati országrészben gyenge eső lehet, szombaton szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, vasárnap, hétfőn gomolyfelhős-napos idő valószínű. A hőmérséklet emelkedik, hétfőn 23 Celsius-fok várható a legmelegebb órákban - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Pénteken a nap első felében alapvetően napos, gomolyfelhős idő várható, majd délutántól nyugat felől megvastagszik a felhőzet. A Dunántúl nyugati felében gyenge eső előfordulhat. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül, időnként erős lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet délután 14 és 20 fok között alakul.

Szombaton nyugat felől elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, és gomolyfelhő-képződésre lehet számítani. Szórványosan fordulhat elő zápor, zivatar. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. Hajnalban általában 4 és 10 fok között lesz a hőmérséklet, délutánra 15-23 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő várható, elszórtan lehet zápor, zivatar. Az északi szél a Dunántúlon és északkeleten időnként megélénkülhet. A minimumhőmérséklet 2 és 11, a csúcshőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Hétfőn, május 1-jén általában sok lesz a napsütés gomolyfelhőkkel, nyugat felől egyre több fátyolfelhővel, csak elvétve alakulhat ki zápor. A keleties szél sokfelé megélénkül, hajnalban 2-10, délután 18-23 fok lesz a jellemző.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?