Szörnyű pusztítást végzett a fagy ezekben az ültetvényekben: súlyos a helyzet

Szörnyű pusztítást végzett a fagy ezekben az ültetvényekben: súlyos a helyzet

agrarszektor.hu
A tavalyi év után ismét jelentős fagykár sújthatta az almaültetvényeket Kínában. Az ország északi, fő almatermesztő körzeteiben ismét hóesés és fagyok okozhatnak akár jelentős terméskiesést. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A tavalyi, jelentős terméskiesést hozó idény után a Bloomberg értesülései szerint április 20. környékén ismét egy kemény fagyokkal és havazással járó hidegfront okozott károkat Kína fő almatermesztő körzeteiben. A károk mértékéről egyelőre nincs részletesebb jelentés, de valószínű, hogy terméskieséssel kell számolni körténél, őszibaracknál és több más gyümölcsfajnál is. Az amerikai szaksajtó szerint kínai szakértők is elismerték, hogy nagy bizonyossággal a szokásosnál alacsonyabb hozamokkal kell számolni az idei szezonban, amit valamennyire az is jelez, hogy az almalésűrítmény jövőbeli jegyzéseinek árfolyama a Csengcsou Árutőzsdén 8%-os emelkedést mutatott (bár érdemes megjegyezni, hogy a tőzsdei árfolyamok hajlamosak túlreagálni az eseményeket). Ez az egymást követő második év lenne, amikor a kínai almatermesztés súlyos veszteségeket szenved (2022-ben májusi fagykárok miatt 10 millió tonnával termett kevesebb az előző évinél), ami az európai piacokra elsősorban az almalé-koncentrátum (AJC) globális kereslet-kínálati viszonyain keresztül fejtené ki áttételes hatását - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?