Szörnyű csapás érte Kínát: sokkoló, ami az ottani almaültetvényeken történt

Szörnyű csapás érte Kínát: sokkoló, ami az ottani almaültetvényeken történt

agrarszektor.hu
Katasztrofálisan kezdődött a május a kínai gyümölcstermesztők számára. Május 5-e és 14-e között több hullámban is kemény fagyok sújtották a legnagyobb gyümölcstermesztő körzeteket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Helyi szakértők becslései szerint akár 30%-os terméskiesést is okozhatnak a május 9-14. közötti fagyok, amelyek Kína legfontosabb gyümölcstermesztő körzeteit, köztük Shandong tartományt sújtották. Piaci elemzők szerint ennek biztos, hogy komoly kihatása lesz az almasűrítmény (AJC, apple juice concentrate) világpiaci árára - olvasható a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) oldalán.

A fagyok több hullámban károsítottak, és a hidegbetöréssel kevésbé sújtott területeken is jégesők verték az ültetvényeket, amelyeken a virágzás az idei évben amúgy is elmaradt a várttól. A helyi termelők számára ez magasabb árakat jelent az utóbbi két év alacsony felvásárlási árait követően. Az évi 45 millió tonna körüli almatermés így várhatóan valamivel 30 millió tonna felett alakul majd Kínában. Ez azt jelenti, hogy várhatóan a teljes európai almatermésnek megfelelő volumen esik ki az idén, ami a 2018-as, erősen fagykáros év viszonyait idézi fel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?