Erre senki nem számított: váratlan hírek érkeztek a lengyel almáról

Erre senki nem számított: váratlan hírek érkeztek a lengyel almáról

agrarszektor.hu
A tavalyinál kevesebb lesz az almatermés az idén Lengyelországban. A szakértők szerint a tavalyi nagy termés miatt fáradtak a fák, ezért bizonyos fajták mennyiségében visszaesésre lehet számítani. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A lengyel Genesis Fresh gyümölcsforgalmazó cég igazgatója, Jan Nowakoski szerint az exportőrök már a készleteik legutolsó tételeinek értékesítésével vannak elfoglalva, többségük már az új szállítási szerződéseken dolgozik - írta meg a FruitVeB. Az időjárás eddig kegyes volt az almatermesztőkhoz: a tavaszi fagyok csak minimális károkat okoztak, és Nowakoski reméli, hogy az idei nyár nem lesz annyira forró és száraz, mint 2022-ben Európa jelentős részében, különösen a nyugati országokban. A lengyel almatermés volumene viszont csaknem biztos, hogy elmarad a tavalyitól, bár a fajták között nagy különbségek lesznek. A 2022-es nagy termés miatt a fák nagy része kimerült, és idén kisebb termést ad majd, különösen igaz ez a Jonagold és a Golden Delicious fajtákra, viszont Royal Galából idén is bőségesen terem majd. Pontosabb kép június közepén várható majd az idei termésről, és augusztus elejére, a Trentóban (Trentino) megrendezésre kerülő Prognosfruit konferenciára (augusztus 2-4.) áll majd össze az idei prognózis.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?