Meglepő hír érkezett: kiderült, mennyi alma van most a lengyel raktárakban

Meglepő hír érkezett: kiderült, mennyi alma van most a lengyel raktárakban

agrarszektor.hu
A WAPA február 1-re vonatkozó állapotbecslése szerint Lengyelországban 1,062 millió tonna alma van még a raktárakban, ami 7,5%-kal kevesebb, mint a tavalyi, 2022-es év azonos időszakában mért 1,259 millió tonnás szint. Ez egyben azt is jelenti, hogy január hónapban 197 ezer tonna almát sikerült értékesíteni, ami kiváló eredménynek számít. Jan Nowakowski, a Genesis Fresh forgalmazó vállalat munkatársa szerint igen jó ütemben haladnak az almaeladások, de hiánytól nem kell tartani, mert a szerződéses partnereknek mindig visszatartanak akkor mennyiséget, hogy a szezon vége felé is képesek legyenek szállítani.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Mirosław Maliszewski, a Lengyel Gyümölcstermesztők Szövetségének elnöke szerint az exportpiacokon nehéz a lengyel kereskedők helyzete, mivel a hazai fogyasztás fokozatos csökkenése miatt egyre nagyobb mennyiségeket kell levezetniük a hazai piacról, ugyanakkor ebben a szezonban a fő piacok bezárultak előttük. Ez különösek a keleti piacokra, valamint Egyiptomra vonatkozik, pedig itt kitartó építkezéssel sikerült piacvezetővé válniuk az utóbbi években. Maliszewski szerint különösen az étkezési almák piacán súlyos a helyzet - írja a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58