Így választanak bort a magyarok: érdekes dologra derült fény
A magyar borpiac stabil alapokon áll, a fogyasztói szokások pedig a változó trendek mellett is jól értelmezhető irányba fejlődnek.
A magyar borpiac stabil alapokon áll, a fogyasztói szokások pedig a változó trendek mellett is jól értelmezhető irányba fejlődnek.
A vásárlók részéről ma már alapvető elvárás, hogy szálkamentes a termék, a pikkelyes halak lassan eltűnnek a piacról, élő halat pedig már csak kevesen vásárolnak.
Az idei karácsonyi szezonban is tavalyihoz hasonló árszinten kapható az élő hal és a feldolgozott termékek Magyarországon.
Mind Európában, mind Magyarországon nagyot nőtt a mikrobiológiai készítmények piaca, mivel egyre erősebb igény jelentkezik a jó minőségű élelmiszerek iránt
Mivel országos átlagban az utóbbi húsz év legszárazabb nyara volt az idei, ismét jelentős aszálykár sújtotta Közép- és Délkelet-Magyarországot.
A magyar piac árérzékeny, ezért idén is legfeljebb egy korlátozott mértékű, nagyjából 10 százalékos áremelkedést tartanak reálisnak a termelők.
A tavalyi nyári aszály miatt jelentős volt a terméskiesés, amit idén a területnövekedés és a kiváló hozamok miatt túlkínálat követett.
2025-ben olyan sebességgel indult meg a tojás drágulása Magyarországon, hogy azt nem csupán a termelők, hanem a fogyasztók is napról napra érzik.
Megújult lendülettel folytatódik a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány itthon.
Széles kínálatból válogathatnak a szaloncukor-vásárlók, a gyártók a hagyományos ízesítések mellett számos különlegességgel is készültek az idei szezonra.
Most kiderült, hogy hova lett az európai hó és a fehér karácsony Magyarországon?
A Magyar Bor Akadémia idén is megválasztotta az Év Bortermelőjét Magyarországon.
A LED-technológia segítségével az energiaköltségek drasztikusan csökkenthetők, miközben optimalizálható a növények növekedése.
A talaj megismerése és észszerű használata megkerülhetetlenné vált Magyarországon is.
Az ár- és költségviszonyok, az európai piacok feleslegei, valamint a fogyasztói igények változása egyszerre alakítják át a szektor helyzetét.
Óriási változáson megy keresztül a magyar mezőgazdaság, és a java csak most fog jönni.
A burgonya, a szója és a kukorica hozamai is elmaradtak a tavalyi szinttől, de a zöldpaprika és az alma hozama sem fest jól.
Tovább nőtt a hazai ökológiai gazdálkodásba bevont területek mérete Magyarországon.
Kertészeti szaporítóanyagokat ellenőrzött a Nébih, egy kirívó esetben több mint 800 darab illegális szaporítóanyagot semmisített meg a hatóság.
Az európai tej- és tejtermék-piacon jelentős feleslegek keletkeztek, amelyek egyre nagyobb kihívást jelentenek a magyar tejfeldolgozóknak.

A szántóföldi növénytermesztés Magyarország mezőgazdaságának gerincét adja, de lehet, hogy kicsiben egyre kevésbé éri meg.
2025 novemberében a magyar gazdák 3,3 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
Makai Szabolcs a Portfolio Agrárszektor 2025 konferencián nyilatkozott a jövő évről lapunknak.
Pálfordulás az eddigi földpolitikában: december 24-től már nem kell megművelnie a tulajdonosnak a földet, elég ha bérbe adja.
Az ukrán árudömping és a vámháborúk is bőven okoztak álmatlan éjszakákat a magyar termelőknek.
A farokrágás gyakori probléma a sertéstartó gazdaságokban.Jó tudni, hogy a farokrágás kiváltó okainak megszüntetésével jó eséllyel megelőzhető a farokrágás kialakulása.
A napraforgó kifejezetten az az olajipari növényünk, ahol határozottan elválik egymástól a vegetatív és generatív szakasz.
Mindig öröm számunkra, ha egy újonnan bevezetett hibridünkkel sikert és kiváló termést érnek el termelőink. Külön jutalom, ha ezt a független kísérleti eredmények is alátámasztják.
A kukoricatermesztés ma már egyre szélsőségesebb környezeti feltételek között zajlik, ezért a gazdálkodók számára felértékelődnek azok a hibridek, amelyek minden évjáratban stabil teljesítményt, jó stressztűrést és megbízható alkalmazkodóképességet nyújtanak.