Letarolta az import barack a francia boltokat: felszólítást kaptak a kereskedők

Letarolta az import barack a francia boltokat: felszólítást kaptak a kereskedők

agrarszektor.hu
Franciaországban a hazai termesztésű őszibarack vásárlására szólították fel a kereskedőket. Az akció hátterében a Francia Gyümölcstermelők Szövetsége (FNPF), valamint a Francia Őszibarack- és Kajszitermelők Szövetsége (AOP Pêches et Abricots de France) állnak, akik azt remélik, hogy a héten már francia őszibarackot és nektarint láthatnak a szupermarketekben.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Június elején a Francia Gyümölcstermelők Szövetsége (FNPF), valamint a Francia Őszibarack- és Kajszitermelők Szövetsége (AOP Pêches et Abricots de France) levelet küldtek a legnagyobb francia kiskereskedőknek, amelyben arra szólították fel őket, hogy mielőbb térjenek át a spanyolról a francia eredetű gyümölcsök beszerzésére - olvasható a FruitVeB oldalán. Ahogy Raphaël Martinez, a termelői szervezet igazgatója fogalmazott,

egy hetes késéssel kezdődik az idei francia őszibarack- és nektarinszezon. Elméletileg a francia őszibaracknak és nektarinnak már a múlt héten a polcokon kellett volna lennie. Reméljük, hogy ezen a héten már megérkeznek a boltok polcaira a gyümölcsök. A kiskereskedőknek ehhez a helyzethez alkalmazkodniuk kell, és át kell állniuk a francia barackra.

A két szervezet közös közleményéből az is kiderült, hogy a gyümölcstermesztők kézzelfogható jeleket várnak a francia forgalmazóktól arra vonatkozóan, hogy partnerek lesznek az idei szezonban is. Őszibaracknál és nektarinnál a spanyolról a francia gyümölcsre történő átállás minden nyáron egy kényes pillanat, amit idén a kedvezőtlen időjárási körülmények még tovább bonyolítottak. A francia gyümölcsök megérkezése azt jelenti, hogy az értékesítési pontok már jól elláthatók hazai termésű áruval, és a termelők tájékoztatták minden partnerüket.

Most fog megmutatkozni a különbség azok között, akik csak mondogatják, hogy partnerséget vállalnak a francia termelőkkel, és azok között, akik ezt ténylegesen meg is valósítják!

- olvasható a közleményben.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?