Végleg búcsúzhatunk ettől a magyar gyümölcstől? Itt a szomorú igazság
A hazai őszibarack ágazat mindentől függetlenül az elmúlt negyed évszázad legsúlyosabb terméskiesését szenvedte el.
A hazai őszibarack ágazat mindentől függetlenül az elmúlt negyed évszázad legsúlyosabb terméskiesését szenvedte el.
A metszés alapvető jelentőségű a fa egészsége és a megfelelő terméshozam szempontjából.
A spanyol és a francia baracktermesztők is az ötéves átlag feletti termésre számítanak idén.
Magyarországon és az Európai Unió területein is több barack teremhet, mint a tavalyi évben.
A metszésről hallva sokaknak csak a téli – tavaszi metszés jut eszébe, de a nyári zöldmetszés egyes gyümölcsfajok esetében még hangsúlyosabb.
Felfelé módosította a francia őszibarack és nektarin termésbecsléseket az Agreste.
A nagy mennyiségben beáramló import nyomja lefelé az őszibarack és a nektarin árát a lengyel nagybani piacokon.
Franciaországban a hazai termesztésű őszibarack vásárlására szólították fel a kereskedőket.
Egyre jellemzőbbé vált a spekuláció a bolgároknál az őszibarack és a nektarin piacán.
Egyelőre sokak számára biztatóak a kilátások.
Véget ért a korai őszibarack és nektarin szezonja Spanyolországban.
Európai őszibarack termésprognózist adott ki az Europêch.
Az időjárás is a termelők ellen játszik.
Bár csökkent a tavalyi évhez képest az import, még így is rengeteg van belőle.
Csak 20 százalékos az idei termés.
Óriási pusztítást vittek végbe a tavaszi fagyok.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Az elmúlt év megmutatta, hogy a fagyok, a szárazság és a kártevők egyaránt képesek megtépázni a gazdák munkáját.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
A tavalyi évhez képest beindulni látszik a magyar mezőgéppiac, de még sehol sem vagyunk a 2023-as számoktól.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.