Ömlik az import barack a lengyelekhez: erre kényszerülnek a termelők

Ömlik az import barack a lengyelekhez: erre kényszerülnek a termelők

agrarszektor.hu
A nagy mennyiségben beáramló import nyomja lefelé az őszibarack és a nektarin árát a lengyel nagybani piacokon. Az országban nemrég kezdődött meg a csonthéjas gyümölcsök szezonja, azóta folyamatos árengedmények figyelhetők meg, mivel bőséges kínálat jellemzi a piacot, elsősorban a nagy volumenben érkező import miatt.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A csonthéjasok piacán teljesen eltérően alakul a kajszi és az őszibarack ára: míg a kajszinál ismét a június eleji szezonkezdetnek megfelelő 8-12 PLN/kg (730-1100 Ft/kg) szintre erősödött vissza a nagybani ár, addig az őszibaracknál és a nektarinnál tovább folytatódik az árcsökkenés. Június 21-én a lengyel nagybani piacokon az őszibaracknál a 4-7 PLN/kg (365-640 Ft/kg), nektarinnál pedig az 5,5-7 PLN/kg (505-640 Ft/kg) ártartomány volt jellemző. A kajszi ára nagyjából megfelel a tavalyi év azonos időszakában uralkodó árszintnek, viszont az őszibarack és a nektarin árszintje jóval alacsonyabb az előző évinél - írja a FruitVeB

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?