Még csak április van, de már kapható a helyi fejes káposzta ezeken a piacokon

Még csak április van, de már kapható a helyi fejes káposzta ezeken a piacokon

agrarszektor.hu
Ugyan egyelőre még csak kis tételben, de már kapható az első idei termésű fejes káposzta a lengyel nagybani piacokon. Az utóbbi időszak nem tett jót az állományok fejlődésének, a belföldi áru nagy mennyiségben május elején kerülhet majd piacra.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Megjelent az idei termésű fejes káposzta a lengyel nagybani piacokon, de a forgalomba került mennyiség még nem meghatározó. A keresletet főként a Macedóniából származó import fedezi, a hazai áru berobbanása május első vagy második hetében várható - írta meg a FruitVeB. És ez inkább a második hetet jelenti, mert az elmúlt időszak időjárása nem kedvezett az állományok fejlődésének.

Ez meg is látszik a káposzta árának alakulásán: hiába halad előre a szezon, a nagybani árak egyáltalán nem csökkentek, sőt, a nagyobb, szebb fejek árai még emelkedtek is. De ennek a drágulásnak is van korlátja: jelenleg 4,5-5 PLN/db (410-455 Ft/db) áron érkezik be a makedón, és kisebb mennyiségben az albán importáru, a belföldi termésű káposztáért pedig minőségtől függően 4-6 PLN/db (365-545 Ft/db) árat kell fizetni. Mint látható, ez már hasonló ársáv, mint az import esetében, de május elején jelentős árcsökkenésre lehet számítani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06