Szigorú korlátozás jön: ezeken a településeken mostantól csak így lehet locsolni

Szigorú korlátozás jön: ezeken a településeken mostantól csak így lehet locsolni

agrarszektor.hu
Több településen is korlátozták a locsolást Pest vármegyében. Ezeken a településeken reggel és este locsolni és medencét tölteni sem szabad vezetékes vízből.

UTOLSÓ HELYEK, UTOLSÓ PILLANATOK! 

Döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, államigazgatási topvezetők, gazdálkodók, kistermelők, agrárszakértők egy helyen, egy időben az Agrárszektor 2023 konferencián! Előad Nagy István, Éder Tamás, Soltész Gergő, Dobai Tibor, Győrffy Balázs és Andréka Tamás is!

150+ előadó, 40+ óra szakmai program, 25+ kiemelt téma, 2 nap szakma, élmény, networking.

A teljes vízhiány elkerülése érdekében a részleges locsolási tilalom mellett döntöttek Érd, Diósd, Tárnok, Sóskút, Törökbálint és Pusztazámor polgármesterei. A tiltás hátterében az állt, hogy a reggeli és esti órákban a településeket ellátó ivóvízrendszer elérte a maximális kapacitását, ugyanis ebben az időszakban legintenzívebb a vízfelhasználás főként a kerti locsolások és medencetöltések miatt - írta meg az Időkép.hu. A forró nyári időben viszont az ivóvízhiány elkerülése érdekében korlátozásra volt szükség.

Érd és Térsége Víziközmű Kft. közösségi oldalán olvasható, hogy "augusztus 31-ig reggel 5:00 és 9:00 óra között, valamint este 18:00 és 23:00 óra között a közüzemi ivóvíz hálózatról TILOS a locsolási és medencefeltöltési célú vízhasználat!" Tárolókból, hordókból viszont bármikor lehet locsolni, így érdemes ezeket a tilalmi órákon kívül feltölteni, csapadékgyűjtőket vagy saját kutat használni, illetve az éjjeli automata locsolórendszer használata jelenthet még megoldást a kialakult helyzetre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?