Szigorú korlátozás jön: ezeken a településeken mostantól csak így lehet locsolni

Szigorú korlátozás jön: ezeken a településeken mostantól csak így lehet locsolni

agrarszektor.hu
Több településen is korlátozták a locsolást Pest vármegyében. Ezeken a településeken reggel és este locsolni és medencét tölteni sem szabad vezetékes vízből.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A teljes vízhiány elkerülése érdekében a részleges locsolási tilalom mellett döntöttek Érd, Diósd, Tárnok, Sóskút, Törökbálint és Pusztazámor polgármesterei. A tiltás hátterében az állt, hogy a reggeli és esti órákban a településeket ellátó ivóvízrendszer elérte a maximális kapacitását, ugyanis ebben az időszakban legintenzívebb a vízfelhasználás főként a kerti locsolások és medencetöltések miatt - írta meg az Időkép.hu. A forró nyári időben viszont az ivóvízhiány elkerülése érdekében korlátozásra volt szükség.

Érd és Térsége Víziközmű Kft. közösségi oldalán olvasható, hogy "augusztus 31-ig reggel 5:00 és 9:00 óra között, valamint este 18:00 és 23:00 óra között a közüzemi ivóvíz hálózatról TILOS a locsolási és medencefeltöltési célú vízhasználat!" Tárolókból, hordókból viszont bármikor lehet locsolni, így érdemes ezeket a tilalmi órákon kívül feltölteni, csapadékgyűjtőket vagy saját kutat használni, illetve az éjjeli automata locsolórendszer használata jelenthet még megoldást a kialakult helyzetre.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Növény

Megfő, megég a gyümölcs a fákon

Beindult a kényszerérés, egyre nagyobb problémát okoz a gyümölcságazatban is az extrém hőség és az erős UV-sugárzás párosa.

Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 18. 13:32