Egyre többen ültetnek ilyen fákat itthon: sok településen vágnak bele

Egyre többen ültetnek ilyen fákat itthon: sok településen vágnak bele

MTI
A Településfásítási Programban eddig több mint 36 ezer fát ültettek el, az őszi ütemben pedig újabb 8 ezer csemete kerül ki a falvak, kistelepülések közterületeire - közölte az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára szombaton Kisteleken.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Farkas Sándor a Csongrád-Csanád vármegyei település termelői piacánál, ahol 25 magas kőrist és korai juhart ültettek, azt mondta, az agrártárca 2019-ben hirdette meg az Országfásítási Programot, a következő évben pedig elindult a Településfásítási Program. Helyszínenként 10-30 fa ültetésére 1350 település pályázott. A kezdeményezésben részt vevő 10 ezer lélekszámúnál kisebb településeken eddig mintegy 36 500 fát ültettek el. A programhoz a földlabdás facsemetéket a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. biztosítja - tudatta a politikus. A program szeptemberben elkezdődött, harmadik ütemében 345 településen 8 ezer facsemetét ültetnek el, és a kezdeményezés jövő tavasszal is folytatódik - közölte az államtitkár.

A térség országgyűlési képviselői posztját betöltő politikus elmondta, a faültetés a környezet- és természetvédelemre is felhívja az emberek figyelmét. Nem elhanyagolható az sem, hogy az elültetett fák javítják környezetük mikroklímáját - hangsúlyozta Farkas Sándor. Az államtitkár kitért arra is, az Agrárminisztérium összehangolt fásítási és erdősítési programjainak célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százalékát tegyék ki a fával borított térségek.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 24. 12:38