Keményen megdrágult a vöröshagyma Ausztriában

Keményen megdrágult a vöröshagyma Ausztriában

agrarszektor.hu
A 42. héten stabilizálódott a vöröshagyma ára Ausztriában, és a 38-43 euró/100 kg közti szinten megállt. Ugyanakkor a tavalyinál így is magasabb árat fizetnek a vöröshagymáért a sógoroknál. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Két hete a korábbi 43-47 euró/100 kg sávból 38-43 euró/100 kg közé csúszott a vöröshagyma ára, és ezen a szinten stabilizálódott. Csendesen csordogált a vöröshagyma értékesítése a sógoroknál, és elsősorban a belföldi piacra korlátozódott.

EZ IS ÉRDEKELHET

Közepes és nagy méretű hagymákból továbbra is szűkös a kínálat, ez meg is látszik azon, hogy a nagyobb méretű áru jóval drágább. A nagybani piaci árak a korábban stabil 45-50 euró/100 kg-os szintről előbb enyhe csökkenéssel a 45-50 euró/100 kg, majd két hete a 38-43 euró/100 kg közötti sávba kerültek vissza, míg tavaly ilyenkor átlagosan 30-35 euró/100 kg-ot kellett fizetni a vöröshagymáért- írja a FriuitVeb honlapján

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?