Olyan időjárás jön hétvégén Magyarországon, amire senki sem számított

Olyan időjárás jön hétvégén Magyarországon, amire senki sem számított

agrarszektor.hu
Tegnapfagyosan indult a reggel, az ország nagy részén fagypont alá csökkent a hőmérséklet és nem volt másképp még ma hajnalban sem. Csütörtöktől azonban változik a helyzet, megerősödő déli, délnyugati áramlással nagyjából 15-17 fokkal melegebb levegő érkezik Afrika felől a 850 hPa-os főizobárszinten, azaz nagyjából 1500 méteres magasságban. Ez természetesen a talaj közelében, vagyis a kétméteres magasságban mérhető hőmérsékletekre is hatással lesz: megenyhülnek az éjszakák, jelentősen erősödik a nappali felmelegedés.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Csütörtök hajnalban északkeleten még lehet gyenge fagy, máshol már nem fog fagyni. A péntekre virradó éjszaka az ország nagy részén már kifejezetten enyhe időt hoz, az ország északkeleti felén lesznek olyan helyek, ahol éjjel emelkedni fog a hőmérséklet. Az északkeleti harmadban 7 és 12, máshol 13 és 19 fok között alakulnak a minimumok - írja az Időkép.

EZ IS ÉRDEKELHET

Szinte elképzelni is nehéz, de a mostani fagyos hajnalokat követően szombat hajnalban akár egy póló vagy vékony pulóver is elegendő lehet, a jelenlegi számítások szerint az ország délkeleti felén nagy területen 20 fok körül, kevéssel 20 fok fölött maradhat a legalacsonyabb hőmérséklet, ami valljuk be, október végéhez közeledve igen csak kirívónak számít. Mindez ugyanis azt jelenti, hogy október 21-ére virradóan többfelé trópusi éjszakát regisztrálhatnak. Jó eséllyel rekordok is dőlhetnek. A szokatlanul magas éjszakai hőmérsékletek alakulásában az egyik kulcsszerepet az erős déli-délnyugati szél játszhatja. A nappali felmelegedés is ugrásszerűen erősödik, pénteken és szombaton nyárias melegben lesz részünk.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?