Piros riasztás van Magyarországon: brutális időjárás jön, jobb lesz vigyázni

Piros riasztás van Magyarországon: brutális időjárás jön, jobb lesz vigyázni

agrarszektor.hu
Fülledt, trópusi éjszakán vagyunk túl, melyet a felettünk lévő óriási mennyiségű szaharai por is megfűszerezett. Éjjel azonban befutott nyugat felől a hidegfront, és hajnalban a Dunántúlon az első zivatarok is kialakultak. A délnyugatról északkelet felé mozgó gyors mozgású cellák ékként hasítanak meleg, porban gazdag légkörben, helyenként kifejezetten látványos felhőzetet villantva.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A zivatarokat heves események egyelőre nem kísérik, kiadós csapadékot sem hoznak, saras esőt viszont annál inkább. Délután a keleti országrészbe lesz majd több zivatar, de ezeket várhatóan már nagy méretű jég, szélvihar, valamint felhőszakadás kísérheti több helyen - írja az Időkép. A heves zivatarok és a forróság miatt pedig országszerte riasztást adtak ki, több megyében piros figyelmeztetés lesz érvényben. 

Délen várható a legnagyobb forróság, Csongrád-Csanád és Békés vármegyében a legmagasabb fokú figyelmeztetés érvényes. A hét legmelegebb napja jön, pénteken a fölénk áramló forró levegőnek köszönhetően az ország déli-délnyugati kétharmadán sokfelé meghaladhatjuk a 35 fokot. A legmelegebb déli tájakon a 40 fokot is megközelíthetjük, a 38-39 fokos csúcsérték valószínűleg borítékolható, 107 éves melegrekord dőlhet meg.

A nagy meleg miatt szombatra Csongrád-Csanád és Békés vármegyére a legmagasabb, azaz piros színű figyelmeztetést adott ki a HungaroMet, míg négy másik vármegyében (Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun és Baranya) narancs-, ötben pedig citromsárga figyelmeztetés érvényes. Az északnyugati vármegyékben nincs érvényben hőségfigyelmeztetés holnapra, egy érkező hidegfrontnak köszönhetően itt a napi középhőmérséklet ugyanis nem fogja elérni a 25 fokot. Egyébként itt napközben is már 30 fok alatt maradnak a maximumok.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?