Viharciklon érkezhet pénteken: rengeteg esővel csaphat le

Viharciklon érkezhet pénteken: rengeteg esővel csaphat le

agrarszektor.hu
Egy viharciklon, Ciaran frontja érkezhet pénteken. A gyors mozgású ciklon pusztító szelet hozhat Nyugat-Európába, de Magyarországra már gyengülve fog elérni, habár még így is 60-80 km/órás lökéseket és kiadós csapadékot eredményezhet. Az előrejelzések bizonytalansága viharciklonoknál meglehetősen nagy, ezért pontosabb és részletesebb információkat csak később lehet majd tudni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Meteorológiai szempontból izgalmas hét előtt állunk: halloween napján, azaz kedden, valamint pénteken és vasárnap is elérhet bennünket egy-egy hidegfront. A valószínűségi előrejelzéseket mutató fáklyadiagram nagyjából úgy néz ki a következő időszakra, mintha egy magashegység csúcsait kellene megmásznunk: a hőmérséklet egyszer fel, egyszer leszalad a magasból, azaz hol hidegebb, hol melegebb légtömegek áramlanak fölénk - írja az Időkép. Európa térségében a halottak napján, azaz csütörtökön egy viharciklon fog megjelenni.

Definíció szerint a viharciklonokban a légnyomás 24 óra alatt legalább 24 hPa-t süllyed, így lesz ez a mostani, Ciaran névre keresztelt ciklonnál is. Akár 950 hPa alá is süllyedhet a légnyomás a Ciaranban. Ennek a hidegfrontja érkezhet hazánk fölé pénteken. Ennek pontos időpontja még bizonytalan, hiszen egy rendkívül gyors lefolyású eseményről van szó, amely nagyobb hibákat eredményezhet a modellek futásaiban is. Ezt követően egy újabb viharciklon képződhet majd, ennek a frontja a jelenlegi számítások alapján vasárnap érhet el minket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?