Kemény fagy tarolja le Magyarországot: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Kemény fagy tarolja le Magyarországot: mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Az ősz eddigi leghidegebb éjszakája jön hazánkban, országos faggyal. Északkeleten lesz a leghidegebb, a fagyzugos helyeken -7, -8 fokig csökkenhet a hőmérséklet. Pénteken hidegfront érkezik, hétvégétől téliesre fordul időjárásunk.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Észak, északkelet felől sokfelé élénk, erős szél kíséretében száraz, kontinentális eredetű levegő érkezik fölénk, ami éjszaka nyugalomba jut. A szél naplementét követően mérséklődni fog, és felhőkből is egyre kevesebb lesz fölöttünk, igaz a középső országrészben egy összeáramlás mentén akár az éjféli, kora hajnali órákig is kitarthat az alacsony szintű rétegfelhőzet - írja az Időkép.

EZ IS ÉRDEKELHET

Hajnalban északnyugat felől aztán fátyolfelhőzet húzódik fölénk, viszont ez a kisugárzást magas szintű felhőzet lévén nem fogja gátolni, így csütörtök reggelre országos fagy jön. Az ország nagy részén -1 és -6 fok között alakul a hőmérséklet, de főként északkeleten a fagyzugos, mélyebben fekvő tájakon -7, -8 fokot is mutathatnak a hőmérők a kora reggeli órákban.

Ha korán indulunk útnak, öltözzünk fel melegen, sapka, sál, kesztyű viselése is ajánlott. A hidegért cserébe napközben sok napsütés jön, igaz délután sem lesz melegebb 3-9 foknál, ráadásul egyre többfelé feltámad a nyugati-délnyughati szél, emiatt a ténylegesnél hűvösebbnek érezhetjük majd a levegőt csütörtökön.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?