Durva ónos eső jön Magyarországon: kiadták a másodfokú riasztást

Durva ónos eső jön Magyarországon: kiadták a másodfokú riasztást

MTI
Tartós, több órás ónos eső veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Budapestre és több Pest vármegyei járásra is az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök késő délelőtt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kiemelték: a délelőtti órákban a Dunántúlon előfordulhat átmeneti ónos eső. Az Északi-középhegység tágabb térségében és a főváros vonzáskörzetében északkelet felé növekvő mennyiséggel 5-15 centiméter hó hullhat, a havazás legtovább az Északi-középhegység magasabban fekvő területein és az északi, északkeleti határ mentén tarthat ki, errefelé 15 centimétert meghaladó mennyiség is összegyűlhet. Dél-délnyugat felől a csapadék halmazállapota fokozatosan egyre nagyobb területen havas esőbe, ónos esőbe, néhol fagyott esőbe vált.

EZ IS ÉRDEKELHET

Felhívták a figyelmet arra, hogy a halmazállapot-váltás határa és időpontja nagyon bizonytalan, lassabb lefolyású folyamat esetén akár nagyobb, jelentősebb mennyiségű ónos esőre is számottevő esély van kiemelten Pest vármegye északi területein, valamint az Északi-középhegységben, de kisebb mennyiségben ezeknek a területeknek a tágabb térségében is számítani lehet rá átmeneti jelleggel.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében azt kérte: indulás előtt mindenki tájékozódjon az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról és az aktuális útviszonyokról. Arra is figyelmeztettek, hogy mindenki csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljen útra. Azt kérték, ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot, vagy használja a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Varga György

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?