Akkora hó jön, amilyen rég volt Magyarországon: mutatjuk, hol, mi várható

Akkora hó jön, amilyen rég volt Magyarországon: mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Hangulatosan fog telni Mikulás napja a Dunántúlon, többfelé vastag hótakaró alakulhat ki. A Bakonyban 30 centi hó hullhat csütörtök reggelig.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Délnyugaton már eleredt az eső annak a mediterrán ciklonnak a felhőzetéből, ami országos csapadékot hoz. Különösen a Dunántúlon jó sokat is, a Komárom-Veszprém-Barcs vonal mentén csütörtökig 30-40 milliméter is összejöhet, a Bakonyban akár ennél is több - írja az Időkép. És ami a legfontosabb, a csapadék nagy része hó formájában fog érkezni, a kezdeti esőt, ónos esőt követően kedd éjjel egyre többfelé havazásba vált a csapadék a Dunántúlon, majd szerda délután este a középső tájakon és az Északi-középhegységben is. Keleten, délkeleten végig eső, havas eső fog esni.

A tartós havazás következtében az ország nyugati, északnyugati felén/kétharmadán megmaradó hótakaró fog kialakulni. A Dunántúlon nagy területen hullhat 10-20 centiméternyi friss hó, de különösen a Bakonyban 20-30, néhol akár 30 centiméternél is több összejöhet csütörtök reggelig.

A fagypont körüli hőmérsékletben többnyire vizes, tapadó hóréteg kialakulására lehet számítani, ez alól kivételt a magasabb hegycsúcsok képezhetnek, ahol fagypont alatt marad a hőmérséklet. Emiatt a faágak a rájuk rakódó hó miatt könnyedén letörhetnek, ha tehetjük, inkább kerüljük a fák alatti parkolóhelyeket!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?