Lecsap a fagy Magyarországra: ezért lesz -10 fok a héten

Lecsap a fagy Magyarországra: ezért lesz -10 fok a héten

MTI
A karácsony rekordmeleget hozott 2023-ban, és az új év napjai is az átlagot jócskán meghaladó hőmérsékletekkel teltek. A „messzi északon” viszont már december 30-án olyan folyamat kezdődött, ami múlt vasárnaptól a jövő hét elejéig komoly változást hoz Magyarország időjárásában is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A poláris örvény ugyanis jelentősen gyengült, ennek hatására pedig három hullámban »indult« fagyos, sarkvidéki levegő dél felé

- mondta a 24.hu-nak Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa. Az örvény meggyengülése, „szakadozása” erős észak-déli áramlást, úgynevezett meridionális hullámokat generál, amely nyomán sarkvidéki hideg tör mélyen délre.

EZ IS ÉRDEKELHET

 

A poláris örvény december 30-ai gyengülése már az új év első napjaiban rég nem látott mínuszokat okozott Skandináviában. A második hullám pedig január 7-én hazánkba is betört, a hidegfront több mint 15 fokos lehűlést hozott. A harmadik hullám előre láthatóan január 12-én, pénteken érkezik, és összességében még a januári átlagnál is 2-3 fokkal hidegebb napokat eredményez. Ez tehát azt jelenti, hogy az elkövetkezendő napokban az ország jelentős részén akár -10 fok is lehet hajnalban, de napközben is fagypont körüli értékeket mérhetünk. Több területen egész nap maradnak a mínuszok. Főleg a hóval borított területeken lesz „hidegebb”, ezeken a részeken fordulhat elő a leggyakrabban a -10 fok körüli hőmérséklet. Másutt -5, -8 fokos reggelekre számíthatunk, napközben nulla fok körüli maximumok várhatók. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?