Hatalmas csavar jön az időjárásban: ilyen is rég volt Magyarországon

Hatalmas csavar jön az időjárásban: ilyen is rég volt Magyarországon

agrarszektor.hu
Igazi kora tavaszt hoz az első februári hétvége. Havazás, komoly fagyok nem jönnek, és egyre több helyen megyünk majd 10 fok fölé.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A hét közepéig még országszerte fagyosak lesznek a hajnalok, a fagyzugokban helyenként -10 fok közeli minimumok is előfordulhatnak, és helyenként zúzmarás ködfoltok emlékeztethetnek arra, hogy bizony még tél van - írja az Időkép. Jelentős csapadék, így havazás a következő 8-10 napban nem látszik, legfeljebb kisebb mennyiégű eső fordulhat elő egy-egy átvonuló front felhőzetéből. Egy ilyen hidegfront csütörtökön érkezhet, innentől kezdve ismét többfelé szeles lehet az idő. A maximumok péntekig általában 3 és 9 fok között alakulnak.

Hétvégétől aztán még inkább visszavonulót fúj a tél, ismét megerősödik a nyugatias áramlás térségünk fölött, emiatt az éjszakai fagyok területi kiterjedése csökkeni fog, napközben pedig egyre többfelé mérhetünk 10 foknál magasabb maximumokat. Az enyhe kora tavaszias idő nagy valószínűséggel a jövő hét első napjaiban is folytatódik, a hóvirágok mellett most már a krókuszok, téltemetők is egyre többfelé szirmot bonthatnak.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?