Megvan, mikor térhet vissza a tél Magyarországra: erre jobb lesz felkészülni

Megvan, mikor térhet vissza a tél Magyarországra: erre jobb lesz felkészülni

agrarszektor.hu
Vannak még tartalékai a télnek Magyarországon. Úgy tűnik a jövő héten jelentősen legyengül a zonális szél, ezzel együtt Szibéria fölött hirtelen sztratoszférikus melegedés körvonalazódik, ami azt jelenti, hogy hamarosan lehűlés veheti kezdetét.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Igen csak belehúzott a tavasz, nyugaton már a 20 fokot közelíti a hőmérséklet, Szombathely és Szentgotthárd környékén 18-19 fokot mutatnak a hőmérők. A héten ebben nem is lesz változás, egészen vasárnapig kitart az átlagosnál jóval melegebb tavaszi időjárás - írja az Időkép. A hosszabb távú előrejelzések alapján azonban a jövő héttől jelentős változás következhet be a légköri folyamatokban.

A numerikus előrejelző modellek egyrészt a zonális, azaz nyugatias szél jelentős gyengülését vetítik előre, emellett hétvégétől Szibéria fölött hirtelen sztratoszférikus melegedés mehet végbe. Mindezek együttes hatásaként újra támadásba lendülhet a tél, ugyanis megnyílhat az út az észak-déli irányú légtömegcsere előtt, amellyel a sarkkörökön túl felhalmozódott hideg, fagyos levegő megindulhat az alacsonyabb földrajzi szélességek, így hazánk felé is. Bár még semmi konkrétumot nem lehet kijelenteni, hogy jön-e komolyabb havazás vagy nagyobb fagy a hónap második felében, most úgy tűnik, a jövő hét során lehűlés veheti kezdetét. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?