Megvan, mikor térhet vissza a tél Magyarországra: erre jobb lesz felkészülni

Megvan, mikor térhet vissza a tél Magyarországra: erre jobb lesz felkészülni

agrarszektor.hu
Vannak még tartalékai a télnek Magyarországon. Úgy tűnik a jövő héten jelentősen legyengül a zonális szél, ezzel együtt Szibéria fölött hirtelen sztratoszférikus melegedés körvonalazódik, ami azt jelenti, hogy hamarosan lehűlés veheti kezdetét.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Igen csak belehúzott a tavasz, nyugaton már a 20 fokot közelíti a hőmérséklet, Szombathely és Szentgotthárd környékén 18-19 fokot mutatnak a hőmérők. A héten ebben nem is lesz változás, egészen vasárnapig kitart az átlagosnál jóval melegebb tavaszi időjárás - írja az Időkép. A hosszabb távú előrejelzések alapján azonban a jövő héttől jelentős változás következhet be a légköri folyamatokban.

A numerikus előrejelző modellek egyrészt a zonális, azaz nyugatias szél jelentős gyengülését vetítik előre, emellett hétvégétől Szibéria fölött hirtelen sztratoszférikus melegedés mehet végbe. Mindezek együttes hatásaként újra támadásba lendülhet a tél, ugyanis megnyílhat az út az észak-déli irányú légtömegcsere előtt, amellyel a sarkkörökön túl felhalmozódott hideg, fagyos levegő megindulhat az alacsonyabb földrajzi szélességek, így hazánk felé is. Bár még semmi konkrétumot nem lehet kijelenteni, hogy jön-e komolyabb havazás vagy nagyobb fagy a hónap második felében, most úgy tűnik, a jövő hét során lehűlés veheti kezdetét. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?