Megvan, mikor térhet vissza a tél Magyarországra: erre jobb lesz felkészülni

Megvan, mikor térhet vissza a tél Magyarországra: erre jobb lesz felkészülni

agrarszektor.hu
Vannak még tartalékai a télnek Magyarországon. Úgy tűnik a jövő héten jelentősen legyengül a zonális szél, ezzel együtt Szibéria fölött hirtelen sztratoszférikus melegedés körvonalazódik, ami azt jelenti, hogy hamarosan lehűlés veheti kezdetét.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Igen csak belehúzott a tavasz, nyugaton már a 20 fokot közelíti a hőmérséklet, Szombathely és Szentgotthárd környékén 18-19 fokot mutatnak a hőmérők. A héten ebben nem is lesz változás, egészen vasárnapig kitart az átlagosnál jóval melegebb tavaszi időjárás - írja az Időkép. A hosszabb távú előrejelzések alapján azonban a jövő héttől jelentős változás következhet be a légköri folyamatokban.

A numerikus előrejelző modellek egyrészt a zonális, azaz nyugatias szél jelentős gyengülését vetítik előre, emellett hétvégétől Szibéria fölött hirtelen sztratoszférikus melegedés mehet végbe. Mindezek együttes hatásaként újra támadásba lendülhet a tél, ugyanis megnyílhat az út az észak-déli irányú légtömegcsere előtt, amellyel a sarkkörökön túl felhalmozódott hideg, fagyos levegő megindulhat az alacsonyabb földrajzi szélességek, így hazánk felé is. Bár még semmi konkrétumot nem lehet kijelenteni, hogy jön-e komolyabb havazás vagy nagyobb fagy a hónap második felében, most úgy tűnik, a jövő hét során lehűlés veheti kezdetét. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?