Akkora eső jöhet, amilyen rég volt Magyarországon: mutatjuk, hol, mi várható

Akkora eső jöhet, amilyen rég volt Magyarországon: mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
A hőmérsékletben a hét hátralévő napjaiban sem jön jelentős változás, marad az enyhe kora tavaszias időjárás, sőt hétvégén már a hajnalok is kifejezetten enyhék lesznek, sok helyen reggelre sem csökken majd 10 fok alá a hőmérséklet. Napsütésből azonban már kevesebb lesz, a Nyugat-Európa fölött örvénylő ciklonok felhő- és csapadékrendszerei egyre inkább beleszólnak időjárásunk alakításába.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Szombat estig még csak elszórtan alakulhat ki kevés eső, zápor, szombat estétől viszont egyre többfelé szükség lesz az esernyőkre, délnyugat felől jön az eső. A Dunántúlon akár 20 mm eső összegyűlhet vasárnap estig. Vasárnap is sokfelé kell esőre, záporokra számítani, legkevésbé délkeleten, ahol rövid időszakokra a nap is kisüthet. Itt 15-18 fokig melegedhet a levegő, máshol 9-14 fokot mérhetünk. A Dunántúlon és északon várható több eső, többfelé 10-15, nyugaton, délnyugaton helyenként 20 mm eső is eshet vasárnap éjfélig. A szél a következő napokban is gyakran lesz élénk, erős, pénteken és szombaton a Dunántúlon helyenként viharos - írja az Időkép.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?