Megvan, visszatér-e a tél Magyarországra: erre jobb lesz felkészülni

Megvan, visszatér-e a tél Magyarországra: erre jobb lesz felkészülni

MTI
Bizonyára a bőrünkön is éreztük, hogy néhány fagyosabb éjszakát leszámítva idén nem sok köze volt a télhez a tél utolsó hónapjának. Már csak kilenc nap van hátra a meteorológiai télből, de vajon számíthatunk-e még télies fordulatra? 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Erre a kérdésre a válasz egyre inkább eldőlni látszik: nem. Tíz napnyi időtávra, ugyanis már elég biztosan ki lehet jelenteni azt, hogy az átlagosnál melegebb vagy hűvösebb időre lehet-e számítani. A legfrissebb előrejelzések pedig azt mutatják, hogy az átlagosnál akár 5-10 fokkal melegebb hőmérsékleti tendencia február hátralévő részében is folytatódni fog - írja az Időkép. Hozzánk tehát nem érkezik nagy hidegbetörés, Nyugat-Európára azonban nagyobb mennyiségű hideg levegő zúdulhat le a hét második felében.

EZ IS ÉRDEKELHET

Létrejön egy magassági teknő, melyhez mediterrán ciklonok is társulhatnak a Földközi-tenger nyugati medencéjében. Ránk nézve ez annyit jelent, hogy felerősödik a délies áramlás a Kárpát-medencében, a mediterrán térségéből érkezik majd hozzánk az enyhe, nedves levegő. Összességében tehát gyakran szeles, csapadékos, ugyanakkor enyhe időjárásra lehet számítani a hónap hátralévő részében. A hajnali fagyoknak pedig csak epizódszerep fog jutni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?